In de media

Moestuinmoeder leefstijl

De Telegraaf – Groene bijlage, 9 maart 2013.

BN_De_Stem_Moestuinmoeder_Susan_Lambeck

Interview in BN De Stem, 25 maart 2014

GezondNu

Leuke tips van Moestuinmoeder in de nieuwsbrief van GezondNu.

IMG_0433.JPG

Een groot interview over mijn moestuin en het boek Moestuinmoeder in het tijdschrift Tuin op tafel, september 2014.

BinnensteBuiten 15 april 2016. Moestuinmoeder op tv!

BinnensteBuiten 15 april 2016. Moestuinmoeder op tv!

Margriet Food

Moestuinmoeder in Margriet Food Special 02/2015

gezondnu-april-2015-een-frisse-start

Gezondnu april 2015: stond Moestuinmoeder zomaar op de cover!

Advertenties

Meest recente berichten

Op de markt in Riga

Afgelopen weekend liep ik rond op de markt in Riga, de hoofdstad van Letland. Nu ik weer thuis zit, vind ik dat trouwens best onwerkelijk. Binnen twee uur vliegen zit je in een totaal andere wereld. Dat brengt mij meteen op het thema van mijn Moestuinmoeder-blog. Ik kan maar beter die ondertitel ‘Moestuinieren, consuminderen en duurzaamheid’ aanpassen, want zo duurzaam is al dat reizen natuurlijk niet. Met een lichtelijk schaamrood op de kaken kan ik je vertellen dat ik dit jaar naar Rome en Riga vloog en ook nog eens met onze oude Jaguar vol CO2-uitstoot een roadtrip maakte naar Tsjechië. Niks duurzaam en consuminderend!

Toch kan ik er intens van genieten. Je moet nu eenmaal niet altijd streng zijn voor jezelf. Dus togen mijn fitte moeder en ik voor vier dagen naar de oude Hanzestad Riga, een charmante, sfeervolle stad met smalle straatjes, prachtige Art Nouveau gebouwen, hippe kunstwinkels en fijne terrasjes! Het grote toerisme heeft er nog geen slag geslagen, waardoor je echt in alle rust de stad kunt bekijken. Wij wandelden in twee dagen het oude centrum rond. Een citytrip naar Riga is echt de moeite waard.

Het meeste indruk maakte misschien nog wel de centrale markt in Riga. Net ten zuiden van het centraal station is een aantal oude Zeppelin-hangars omgetoverd tot een grote marktplaats, vol lokale oogst, potten en pannen en kleding. In Letland hecht men veel waarde aan voedzame maaltijden. Het aantal fastfoodrestaurants in de stad is dan ook op één hand te tellen. We zagen bergen verse paddenstoelen, blauwe bessen, veenbessen en enorme meloenen en pompoenen. Ik heb nog even overwogen om een kilo hazelnoten in mijn rugzak te proppen, maar daar zou Air Baltic vast niet blij mee zijn geweest.

Na deze indrukwekkende citytrip ga ik weer over tot de orde van de dag! De eerste pompoenen uit mijn moestuin staan alweer op het vuur, ik fiets weer trouw en duurzaam naar mijn werk en zal eens gaan nadenken hoe ik mijn blog ga noemen 😉

  1. Gegrilde groenten in een potje Geef een reactie