In de media

Moestuinmoeder leefstijl

De Telegraaf – Groene bijlage, 9 maart 2013.

BN_De_Stem_Moestuinmoeder_Susan_Lambeck

Interview in BN De Stem, 25 maart 2014

GezondNu

Leuke tips van Moestuinmoeder in de nieuwsbrief van GezondNu.

IMG_0433.JPG

Een groot interview over mijn moestuin en het boek Moestuinmoeder in het tijdschrift Tuin op tafel, september 2014.

BinnensteBuiten 15 april 2016. Moestuinmoeder op tv!

BinnensteBuiten 15 april 2016. Moestuinmoeder op tv!

Margriet Food

Moestuinmoeder in Margriet Food Special 02/2015

gezondnu-april-2015-een-frisse-start

Gezondnu april 2015: stond Moestuinmoeder zomaar op de cover!

Meest recente berichten

Zaaien en oogsten in augustus

Wat een genot, om terug te komen van vakantie in een tuin vol oogst! De rucola stond alweer bijna op het punt om door te schieten, de tweede lichting Chinese boontjes was klaar om te plukken en de courgettes, tja, die groeien tegen de klippen op. We eten nu dagelijks verse groente uit de tuin, heerlijk!

Black Cherry tomaten hangen te rijpen

Oogsten

Ik oogst zoveel mogelijk vers, vlak voordat ik ga koken. Courgettes en tomaten blijven nog wel een paar dagen liggen, maar boontjes, sla, radicchio, paksoi en frambozen gaan meteen de keuken in. Ik kan ook al savooiekool oogsten, maar die probeer ik nog even voor de herfst te laten staan. Er zijn nog genoeg gewassen die nog even door moeten groeien: de pompoenen blijven een beetje achter, de rode kool is nog klein, in boerenkool heb ik nog geen zin en ook de prei, venkel en mais zijn er nog niet klaar voor. Ik kijk wel wat uit naar meer variatie. Er hangen ook volop pronkbonen, maar nu heb ik nog steeds niet geprobeerd of je die ook in de hele peul kan eten. Hetzelfde geldt voor de kidneybonen. Weet jij het? Ik hoor het graag. Nieuw dit jaar zijn de edamame-boontjes. Ze zitten er al aan, maar ook die hebben nog even de tijd nodig.

Die bij is goed bezig op de pronkbonen! (Aardappelboontjes van De Nieuwe Tuin)

Zaaien

Mijn tuin is nog steeds helemaal vol gegroeid, dus ik heb maar weinig plaats voor nieuwe gewassen. Ik zaai dus nog wel radijsjes en ik heb begin augustus heel brutaal nog wat boontjes in de grond gelegd. Vast veel te laat, maar de natuur is toch vaak van slag. Misschien trappen ze erin. Ook heb ik tatsoi gezaaid, die nu opkomt.. Een supergewas! Je kunt er eindeloos lang van blijven oogsten. En als ik nog een plekje vind, dan ga ik nog wat spinazie zaaien.

Nog even geduld voor de flespompoenen…

  1. Tomatenoogst Geef een reactie