Over moestuinmoeder

Moestuinmoeder is Susan Lambeck (1969). Gelukkig getrouwd en 2 zoons. Deze moestuinjongens hielpen regelmatig mee in de moestuin, maar tegenwoordig laten ze het helaas afweten. Ze eten met lange tanden van de pompoenen en venkel. Moestuinmoeder heeft een volkstuin in Breda van zo’n 200 vierkante meter. In dit blog komen al haar passies samen: moestuinieren, koken, proeven, schrijven en fotograferen. Als ze dit de hele dag mag doen, is ze op haar best!

Moestuinmoeder is opgegroeid met zuinigheid: Wie wat bewaart, die heeft wat. Nu pas begint zij die jaren ’70 uitspraken te begrijpen. Duurzaamheid en ‘less is more’ staan steeds vaker in haar eigen woordenboek. Moestuinmoeder schrijft dus ook regelmatig over comsuminderen en duurzaamheid, al is ze ook geen heilig boontje. Humor en eerlijkheid staan hoog in haar vaandel.

Susan Lambeck is naast moestuinmoeder ook freelance tekstschrijfster en autodidact fotograaf. Ze publiceert regelmatig columns en artikelen in het tijdschrift Stadstuinieren.

Alle inhoud op dit blog is gemaakt door Susan Lambeck. Er berust copyright op alle teksten, recepten en foto’s.

© Susan Lambeck, 2013 – 2016

Advertenties

28 thoughts on “Over moestuinmoeder

  1. Hoi, Jouw blog ziet er mooi uit. Ik ben al blij dat ik er een plaatje bijgezet krijg. En hoe krijg je zo’n tekstje over jezelf standaard op de home-page? Dat wil ik ook nog. Ik zit midden in een kleine verbouwing dus heb voorlopig geen tijd voor een bezoekje aan Breda maar dat staat nog op mijn lijstje.

  2. Pingback: Moestuinmoeder bundelt blogteksten | By Charella

  3. ZO eindelijk eens tijd om je blog te lezen. Fantastisch, zit echt goed in elkaar. Enne die recepten kan ik wat mee. De moestuinbuurman ;-).

  4. Grappig hoe dingen zijn. Jouw en mijn hobby’s komen redelijk overeen plus het feit dat mijn vriendin, Nelleke Adema van de site Proevenmetliefde.nl, ook in “Tuin op tafel” heeft gestaan. Leuk te zien dat steeds meer mensen zich losweken van de kant-en-klare-supersnelle-zonder-enig-geduld-dingen en kiezen voor meer kwaliteit, rust en beleving. Veel succes met je mooie schrijfsels en foto’s!

  5. Goedenavond ik zag je reportage op tv bij binnenste buiten. Vond je verhaal heel inspirerend en leerzaam. Ga zo door. Kunnen anderen van leren.

  6. Wat een topuitzending Binnenstebuiten, echt een goede duidelijke reportage. Daar worden mensen enthousiast van. De komende jaren geen moestuin meer te krijgen in den lande 🙂

  7. Ook ik heb binnenstebuiten gekeken, heel leuk! Dit jaar heb ik mijn eerste moestuin, hiervoor een paar jaar bij iemand anders de moestuin gedaan. Altijd commentaar van de oude Boer. Gelukkig nu onze eigen moestuin waar niemand mij op de vingers tikt.
    Kan niet wachten totdat het echte werk kan beginnen. Heb al heel wat voorgezaaid……..laat het mooie weer maar komen! Veel succes met alles. Ga je lijken op Facebook :))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s