De lekkerste lunchsalade

on

Ik ga nooit meer met een zakje boterhammen naar mijn werk. En dat komt niet alleen omdat ik een bloedhekel heb aan brood smeren. Het komt door de moestuin. Sinds ik mijn eigen groenten en fruit kweek, eet ik er veel meer van. De hele dag door knaag ik aan radijzen alsof ik een konijntje ben. Ik snoep komkommers alsof het Engelse drop is. En ik sta rustig de dag voordat ik ga werken een salade in elkaar te draaien. Meestal met restjes uit de koelkast. Mijn lunch was nog nooit zo lekker!

Voor de beste lunchsalade mix je natuurlijk verse ingrediënten, zoals sla, tomaat, komkommer, kool, tuinbonen, kiemen, sperzieboontjes, alles wat maar klaar is uit de tuin. Daarna de restjes: een paar aardappels, zoete aardappel van de vorige dag is ook heerlijk, of een bakje koude pasta. Sinds ik heb gelezen dat koude pasta uitstekend voer is voor je darmen, gooi ik het nooit meer weg. Tot slot toppings uit de kelderkast: een handje noten, zaden, een paar blokjes feta als je wil. In deze salade zit de laatste in zoetzuur ingemaakte rode kool uit de winteroogst. ik ga die volgend jaar zeker weer maken.

In de salade op de foto zitten:

Koude volkorenpasta, sla, zoetzure rode kool en een overheerlijke kikkererwtensalade die ik kocht bij de lokale tapasbar: kikkererwten, paprika, rozijnen, heel fijn gesneden rode ui, feta, granaatappelpitjes en peterselie. Zo lekker!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. liesonderweg schreef:

    Niet alleen lekker, ook mooi!
    Lie(f)s.

    1. susanlambeck schreef:

      Dankjewel! Morgen lekker mee naar kantoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s