Een kleine pluktuin

on

Al jaren wil ik meer bloemen in de moestuin, maar steeds kwam het er niet van. Met vier monden te voeden namen de groenten toch het voortouw. Maar er is een verandering in gang gezet. Nu een van de jongens uit huis is, heeft moestuinmoeder meer plaats voor bloemen.

[tekst gaat door onder foto]

Begin dit jaar ben ik begonnen met een piepklein pluktuintje. Er groeien nu prachtige lupines, felblauwe korenbloemen en de bieslookbloemen hebben er ook mooi bijgestaan. De dahlia’s zijn aan het groeien en ook de campanula staat in bloei met fijne witte en lichtpaarse bloemen. Ik plantte lelies die ver te zoeken zijn. Heb ik ze te diep geplant of zijn het misschien slechte bollen geweest? Ik weet het niet, het is nog even afwachten en oefenen. Verder staan er kogeldistel, vrouwenmantel en ijzerhard, die nog een beetje moeten groeien. Het wordt al wat!

[tekst gaat door onder foto]

Buiten het pluktuintje om groeit er ook het een en ander. Naast het maisveldje heb ik een rij zinnia’s staan, die ik in het voorjaar voor zaaide in bakjes. Op de hoek van de tuin staat de lavendel uitbundig in bloei en naast de courgettes verscheen een grote plant. Het bleek de duizendschoon te zijn die ik vorig jaar zaaide. Een mooie verrassing, want ik dacht dat er niets opgekomen was. Tussen mijn tuin en die van de volkstuinbuurman plantte ik dit jaar een rij vaste planten, zoals margrieten, ridderspoor, duifkruid en rudbeckia. De venkel staat in bloei en de zonnebloemen worden al lekker groot. En dan heb ik het nog niet over de spontane papavers en goudsbloemen die hun weg vinden. Alles bij elkaar is het al best veel. Genoeg om elke dag blij te worden en soms met een bosje naar huis te fietsen.

PS: Ken je trouwens het boek ‘Bloemen uit de tuin’ van Silvia Dekker? Echt een aanrader!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. liesonderweg schreef:

    Schooonnnnn…!
    Lie(f)s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s