Snijbiet met courgette

on

Als er een gewas is, dat ik dit jaar opnieuw ontdekt heb, is het wel de snijbiet! Ik zaaide ‘m wel vaker in de moestuin, maar ondanks dat ik genoot van de kleurenpracht en structuur van de bladeren, at ik er maar weinig van. Ik vind het nogal een aardse smaak hebben, die je moet kunnen waarderen. Toen ik las dat de groente enorm gezond is en o.a. veel ijzer bevat, ging ik het wat vaker gebruiken in de keuken. Een roerbakschotel met courgette, peccannoten en honing werd de hit van deze zomer. Voor mij dan, want mijn jongens moeten er geloof ik nog steeds niet veel van hebben. Hipsterspul vinden ze het. Laat ze maar lekker kletsen, mijn ijzergehalte is weer lekker op orde. Kan ik de jongens mooi weer aan.

Wat heb je nodig?

  • een stuk of vijf grote snijbietbladeren
  • een middelgrote courgette
  • een handvol pecannoten
  • olijfolie of kokosolie
  • peper en zout
  • een kneepje honing

Hoe maak je het?

Was en snijd de groente fijn. Verhit een scheutje olijfolie of kokosolie in een koekenpan of wok en voeg de courgette en fijngesneden snijbiet-stelen toe. Roerbak zachtjes een minuut of acht en voeg dan de bladeren toe. Schep regelmatig om. Voeg noten, peper, zout en honing toe naar smaak. Lekker als lunch- of bijgerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s