Tabouleh met tuinbonen

on

Afgelopen weekend heb ik alle tuinbonen geoogst. Ik ben dik tevreden met de opbrengst, zo’n twintig kilo. Voor de komende maanden zit de vriezer vol en deze week genieten we van verse maaltjes bonen. Vaak eten we het ’s avonds warm en gooi ik de restjes de volgende dag koud door een salade. Ik maakte voor het eerst een tabouleh: een gerecht uit het Midden-Oosten op basis van bulgur, peterselie, bosui en gesneden tomaten. Verrassend genoeg at ik het vorig jaar voor het eerst in Tokyo en was meteen fan door de frisheid van het gerecht. Heerlijk als bijgerecht of lunch! Simpel en smakelijk en van tevoren klaar te maken.

Traditioneel wordt tabouleh gemaakt met bulgur (dus geen couscous) en platte peterselie. Men noemt het ook wel peterseliesalade, dus daarmee hoef je niet te zuinig te zijn. Vaak gaat er ook munt en citroenrasp door. Je kunt je eigen variant maken en toevoegen wat jij lekker vindt. Dat zijn volgens mij de beste recepten!

Wat heb je nodig?

  • Een kop bulgur
  • Een kop fijngesneden peterselie – het liefst platte, maar krul mag ook
  • Drie tomaten in stukjes, zonder het vruchtvlees
  • Een kop gekookte tuinbonen
  • Een halve citroen, uitgeknepen
  • Drie bosuitjes, fijn gesneden
  • Olijfolie, peper en zout

Hoe maakt je het?

  • Doe de bulgur in een kom met twee koppen kokend water. Dek af met een bord of deksel en laat ongeveer 10 minuten staan. Druk het teveel aan vocht door een zeef eruit.
  • Mix de bulgur met de overige ingrediënten.
  • Breng op smaak met de olijfolie, citroensap, peper en zout en meng goed door.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s