Lente-pasta met Brave Hendrik

on

Ik heb drie brave mannen thuis, maar geen ervan heet Hendrik. Voor de Brave Hendrik moet ik naar mijn moestuin, waar het een van de eerste gewassen is die zijn frisse groene bladeren laat zien! Ik zaaide een paar jaar geleden deze vaste plant uit zaadjes van De Nieuwe Tuin, en ieder jaar komt hij weer in het voorjaar op. Een topgewas dus voor luie of drukke moestuinders.

Brave Hendrik (Chenopodium bonus-henricus) is een iets stevigere verwant van de spinazie. De bladeren zijn wat dikker en de smaak wat sterker. Soms mix in de bladeren ook met de eerste oogst van de echte spinazie. Aan de rand van de grote planten verschijnen nu vanzelf kleine zaailingen, dus echt, je hoeft er niets voor te doen! Meestal roerbak ik de bladeren om door een pasta te doen, maar ook in een omelet of een quiche smaken ze prima. Je kunt het hele seizoen blijven oogsten.

Recept lente-pasta met Brave Hendrik

  • pasta voor vier personen
  • een rode ui, gesnipperd
  • een teentje knoflook, fijngesneden
  • ongeveer vier handen vol blaadjes Brave Hendrik
  • een handjevol verse munt
  • een pakje (soja)room
  • parmezaanse kaas
  • eetbare bloemen, zoals viooltjes en daslook
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het…

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de gewassen en gesneden blaadjes van de Brave Hendrik toe. Roerbak zachtjes tot de bladeren geslonken zijn. Voeg room, peper en zout toe naar smaak. Snijd de munt fijn en roer samen met de saus door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe om te verdunnen. Breng op smaak met parmezaan. Versier je gerecht met een paar eetbare bloemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s