Romige pastinaaksoep met palmkool

on

De tuin en de vriezer zijn bijna leeg. Vandaag diepte ik de laatste zak met blokjes pastinaak uit de vriezer op en in de tuin staan nog een paar plantjes palmkool. Die laatsten worden al driftig aangegeten door de vogels, die ook hard op zoek zijn naar verse oogst. Met de regen tegen de ruiten maakte ik een romige pastinaaksoep. De laatste van dit seizoen!

Wat heb je nodig?

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • een halve rode peper, in kleine stukjes
  • 2 kleine pastinaken in blokjes
  • een theelepel ras-el-hanout
  • een theelepel Italiaanse kruiden
  • een laurierblad
  • een liter kruidenbouillon
  • 2-3 bladeren palmkool, in reepjes gesneden
  • een kopje kokosmelk
  • een handje hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, rode peper en de ras-el-hanout zachtjes aan. Voeg de pastinaak toe en roer nog even twee minuutjes door. Voeg de kruidenbouillon toe met de Italiaanse kruiden en het laurierblad. Breng zacht aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten tot de pastinaak gaar is. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Voeg peper en zout toe naar smaak. Rooster de hazelnoten lichtbruin in een droge koekenpan en hak ze fijn. Dien de romige soep op met een handvol reepjes palmkool en de hazelnoten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s