Groentesoep met pastinaak

on

Afgelopen winter had ik nogal wat kilo’s aan pastinaken. Ik had twee flinke rijen gezaaid, omdat het zaad van pastinaken niet lang houdbaar is. Nu krijg ik dat zakje niet binnen een jaar op, maar ik had er toch best veel in de grond gestopt. De ene pastinaak was nog dikker dan de ander! Ik had niet veel meer gedaan dan wat compost geven. Nu probeer ik de pastinaak met een beetje variatie op tafel te krijgen, want mijn jongens moeten er niet veel van hebben. Ja, als chips gaat het erin als zoete broodjes, maar ik ga  niet ieder weekend in de schuur staan bakken, terwijl zij het dan in vijf minuten achter de kiezen stoppen. Dan maar in de soep dus!

© Susan Lambeck

Wat heb je nodig?

  • een gesnipperd uitje
  • een fijngesneden teentje knoflook
  • twee theelepels ras-el-hanout
  • 1-2 pastinaken
  • soepgroente uit de tuin of uit zak
  • bladselderij
  • een blik tomatenblokjes
  • een liter groentebouillon

Hoe maak je het?

Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie aan. Voeg de ras-el-hanout toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Was en schil de pastinaken en snijd ze in dobbelsteentjes. Voeg toe aan de soep. Kook ongeveer tien minuten mee. Voeg de soepgroente en het blik tomatenblokjes toe en laat de soep nog een minuut of vijf pruttelen. Maak op smaak met zout, peper en eventueel nog een restje room of geraspte kaas.

© Susan Lambeck

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s