Zaden kopen

on

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben ein-de-lijk bij Vreeken in Dordrecht geweest! Wat een walhalla voor de moestuinder. Terwijl manlief een beetje liep te dralen, schoten mijn ogen langs alle rekken met kleurige zakjes met exotische zaden. Als je er nog nooit bent geweest, moet je er echt naartoe. Je waant je als een kind in een snoepwinkel! Neem een flinke portemonnee mee en maak als je tijd hebt van tevoren een lijstje. Omdat ik al de nodige zaden via de volkstuinvereniging heb besteld, hield ik mij in. De zaden en bollen die ik wel kocht, zijn denk ik een mooie aanvulling dit jaar in mijn tuin.

Nieuwe aanwinsten

Bij Vreeken kocht ik een bol van de Russische look (White Giant). Eigenlijk wel leuk om er meerdere te kopen, maar ik was nogal zuinig. Ook kocht ik roze look voor de prachtige kleur. Verder gingen er in mijn mandje: de Piccolo courgette, de waanzinnig gekleurde olijftomaat Kumquat en de beroemde vleestomaat Coeur de Boeuf. Deze laatste stond al langer op mijn wensenlijstje.

© Susan LambeckIn mijn kist van vorig jaar zitten nog heel wat zaden die nog goed zijn. Van De Nieuwe Tuin uit België heb ik nog de luffa liggen (inderdaad, van die sponzen voor onder de douche!). In alle drukte vergat ik die vorig jaar te zaaien (heb je het ooit rustig met een moestuin?..). Ook de grove rode bieslook was een succes en gaat nu rijkelijk de grond in. En de vrolijke streepjesbieten mogen ook weer terug komen.

Ook bestelde ik een hoeveelheid zaden bij Van der Wal, waarmee onze volkstuinvereniging een mooie deal heeft gemaakt. Volgende maand wordt de bestelling geleverd en dit jaar koos ik voor uitsluitend biologische zaden. Ik bestelde vooral gemakkelijk te telen groenten, omdat ik zojuist aan een opleiding ben begonnen die waarschijnlijk een groot deel van mijn agenda in gaat nemen. De moestuin moet dus gemakkelijk, productief en simpel worden dit jaar. Er komen dus heel veel bieten (de Robuschka en de Karmazyn), courgettes (de Genovese), Oostfriese palmkool, de True Gold suikermais, veel pompoenen (Red Kuri), fijne boontjes van het type Faraday en een goed veldje met Frieslander aardappelen. Samen met de bestelde dahlia’s, goudsbloemen en al het spontane goed dat straks de grond uit piept, zal het wel weer een heerlijke tuin worden!

Mijn 3 favoriete adressen om zaden voor je moestuin te kopen:

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Yvonne schreef:

    Bij de Bolster kan je ook prima zaden kopen. Zij hebben uitsluitend biologische zaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s