Geweldig nieuw tuinjaar!

on

Nog een paar uurtjes en we luiden 2017 uit. Het was een geweldig tuinjaar hier, met heerlijke uren plukken, zaaien en mijmeren. Hoe dat zo kwam? Het is echt heel simpel…

Dit jaar keek ik namelijk vrijwel nergens naar: een beetje wisselteelt wel, maar ik liet het hele idee van companion planting of vijanden in de moestuin varen. Ik zaaide waar plaats was en hoe het uitkwam. Zonder teeltplan. En helemaal in strijd met alle moestuinboeken. Met als resultaat: een bloeiende tuin met heel veel oogst. Het krioelde van de gezellige en nuttige beestjes, het zoemde om mijn oren. Ik liet alle spontane zaailingen van korenbloemen, borage, zonnebloemen en phaecelia hun gang gaan. Ik ben namelijk ook gestopt met spitten en voeg vooral zelfgemaakte compost toe. Ik liet rucola in de bloei schieten, al was dat meer een gevalletje tijdgebrek. En ik oogstte! Nog steeds liggen er pompoenen in de gang en zit er soep, venkel, rode kool en courgette in de vriezer. De boerenkool en prei staat klaar om te plukken. Kortom: ik hoop op weer zo’n mooi tuinjaar en heb er nu alweer zin in. Ik wens jou een geweldig nieuw tuinjaar toe!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. patrick schreef:

    Tof dat je , zoals ik, de ‘boekjes’ niet volgt om te tuinieren ! Het geeft je veel voldoening zo … buiten de lijntjes kleuren. Een avontuurlijk 2018 !

    1. susanlambeck schreef:

      Dank je Patrick, avontuurlijk is altijd goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s