Pompoensoep met kikkererwten en bladselderij

on

Vanmorgen had ik afgesproken om mijn haar te laten knippen op de kappersschool. Ik had nog geen plannen voor vandaag, dus het kwam goed uit dat die lieve meid de halve ochtend de tijd nam om heel secuur nieuwe laagjes in mijn coupe te knippen. Los van het feit dat ik nu gratis gekapt ben, gaf het mij een goed gevoel dat ik iemand kon helpen om haar gedroomde beroep uit te kunnen gaan oefenen. Fris geknipt fietste ik met een ferme tegenwind vijf kilometer naar huis. En wat is er dan lekkerder dan een warme kop soep om bij te komen van zo’n herfsttocht?

In de herfst is pompoensoep een van mijn favorieten. Ik kweek elk jaar een flinke hoeveelheid pompoenen in mijn moestuin, waaronder de lichtgekleurde slanke flespompoen. Als ik weet dat ik in een week veel thuis werk, zet ik een maatkan soep in de koelkast waaruit ik voor elke lunch een portie op kan warmen. En als je dan nog even rondkijkt in je koelkast, heb je in een mum van tijd een heerlijk gevulde, gezonde en verwarmende soep! En met wat vers groen uit de tuin, zoals bladselderij, heb je toch het verse-soep-gevoel.

Wat heb je nodig?

  • 1 flespompoen
  • 1 rode of gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • een scheut olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • een blikje kikkererwten
  • een blikje mais
  • een handvol bladselderij
  • peper en zout

_DSC1196-2

Hoe maak je het?

Schil de uit en de knoflook en snijd deze fijn. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de kurkuma en komijn toe en roer door. Laat zachtjes garen. Snijd ondertussen de pompoen in grove blokken, verwijder kop en kont en zaden. Als je de pompoen goed hebt gewassen, kun je de schil laten zitten. Voeg de blokjes pompoen toe aan het ui-knoflook-mengsel en laat 3 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe aan laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg kikkererwten en mais toe en laat de soep nog even goed warm worden. Was en snijd de bladselderij in stukjes en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s