Zoete-aardappelsoep met paarse boerenkool

on

Zoete aardappelen zijn al lang geen onbekende meer in de Hollandse keuken. Zelf maak ik er meestal soep mee, omdat het lekker snel klaar is en goed te combineren is met andere groenten. Deze soep maakte ik bijvoorbeeld met een verdwaalde winterwortel en paarse boerenkool uit de moestuin. Krijg je er ook al honger van?

Wat heb je nodig?

  • 4-5 zoete aardappelen
  • een ui
  • een teentje knoflook
  • een handvol boerenkoolbladeren
  • een winterwortel
  • een liter bouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • een handvol pompoenpitten
  • een scheut olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes ter grootte van een flinke dobbelsteen. Doe hetzelfde met de winterwortel. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg een theelepel kurkuma en komijn toe en roer door. Voeg de wortel en aardappel toe en laat 3 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel en wortel zacht is. Maak een gladde soep met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Was en snijd de boerenkool in smalle reepjes. Rooster de pompoenpitten in een hete, droge koekenpan. Serveer de soep in grote kommen of borden en bestrooi rijkelijk met boerenkool, pompoenpitten en wat peper en zout.

© Susan Lambeck

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s