Aardappelboontjes met courgette

on

Dit jaar kweekte ik aardappelboontjes. Of zeg maar gerust: bonen. Want het zijn flinke jongens geworden. In mei stopte ik ze in de grond, bij een stel lange bamboestokken. Ze worden namelijk wel zo’n twee meter hoog. Eind september haalden we de dikke, witte bonen uit de schillen. Glanzend en vol eiwitten en vezels. Dat kwam mooi uit toen we deze week een detox-programma volgden waarbij we 100% vegan aten. Ik maakte een lauwwarm gerecht met courgette en een notendressing. Geserveerd op pannenkoekjes van kikkererwten was het een smakelijk en goed vullend lunchgerecht. Honderd procent krachtvoer!

Dit heb je nodig:

  • een courgette
  • zoveel witte bonen als je wilt, het liefst vers uit je moestuin
  • een theelepel komijn poeder
  • een teentje knoflook
  • een half kopje olijfolie
  • een halve kop amandelen
  • een theelepel azijn
  • een eetlepel honing
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Kook de bonen gaar in ongeveer 20 minuten gaar. Als je droogbonen hebt, laat ze dan een nacht weken in koud water. Snijd de courgette in plakjes en gril of bak deze in een scheut olijfolie. Bestrooi met komijnpoeder. Maal de amandelen fijn in een blender of keukenmachine. Voeg olijfolie, een teentje knoflook, azijn, honing en peper en zout toe en blend nog even goed door. Meng de courgette voorzichtig met de bonen en de dressing. Eet het als bijgerecht of lunch, eventueel met kleine (kikkererwten)pannenkoekjes. De pannenkoekjes maak je eenvoudig met kikkererwtenmeel, een beetje water en baking soda.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s