Op de markt in Riga


Afgelopen weekend liep ik rond op de markt in Riga, de hoofdstad van Letland. Nu ik weer thuis zit, vind ik dat trouwens best onwerkelijk. Binnen twee uur vliegen zit je in een totaal andere wereld. Dat brengt mij meteen op het thema van mijn Moestuinmoeder-blog. Ik kan maar beter die ondertitel ‘Moestuinieren, consuminderen en duurzaamheid’ aanpassen, want zo duurzaam is al dat reizen natuurlijk niet. Met een lichtelijk schaamrood op de kaken kan ik je vertellen dat ik dit jaar naar Rome en Riga vloog en ook nog eens met onze oude Jaguar vol CO2-uitstoot een roadtrip maakte naar Tsjechië. Niks duurzaam en consuminderend!

Toch kan ik er intens van genieten. Je moet nu eenmaal niet altijd streng zijn voor jezelf. Dus togen mijn fitte moeder en ik voor vier dagen naar de oude Hanzestad Riga, een charmante, sfeervolle stad met smalle straatjes, prachtige Art Nouveau gebouwen, hippe kunstwinkels en fijne terrasjes! Het grote toerisme heeft er nog geen slag geslagen, waardoor je echt in alle rust de stad kunt bekijken. Wij wandelden in twee dagen het oude centrum rond. Een citytrip naar Riga is echt de moeite waard.

Het meeste indruk maakte misschien nog wel de centrale markt in Riga. Net ten zuiden van het centraal station is een aantal oude Zeppelin-hangars omgetoverd tot een grote marktplaats, vol lokale oogst, potten en pannen en kleding. In Letland hecht men veel waarde aan voedzame maaltijden. Het aantal fastfoodrestaurants in de stad is dan ook op één hand te tellen. We zagen bergen verse paddenstoelen, blauwe bessen, veenbessen en enorme meloenen en pompoenen. Ik heb nog even overwogen om een kilo hazelnoten in mijn rugzak te proppen, maar daar zou Air Baltic vast niet blij mee zijn geweest.

Na deze indrukwekkende citytrip ga ik weer over tot de orde van de dag! De eerste pompoenen uit mijn moestuin staan alweer op het vuur, ik fiets weer trouw en duurzaam naar mijn werk en zal eens gaan nadenken hoe ik mijn blog ga noemen 😉

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. patrick schreef:

    Duurzaam leven, met een knipoog, wil niet zeggen dat je niet meer mag genieten !

    1. susanlambeck schreef:

      Klopt als een bus, je hoeft je nou ook niet alle mooie dingen van het leven te ontzeggen. Misschien heeft het vooral te maken met bewustzijn, de keuzes maken die bij jou passen, doen waar je echt blij van wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s