Gegrilde groenten in een potje


In de afgelopen dagen had ik meer groenten verzameld dan ik op kon. Ook met een gezin van vier flinke eters kwam het einde van de voedselberg maar niet in zicht. Tijd voor actie! Een regenachtige middag leende zich goed voor het grillen van groenten in de oven. Zo verwerkte ik een flinke hoeveelheid groene en gele courgettes, mijn fantastische Orange King tomaten, een verdwaalde pomodori, zelf gekweekte mini-knoflook en een paar prachtige gele paprika’s en lange aubergines uit de toko. Want paprika’s en aubergines kweken, dat wil hier nog steeds niet goed lukken…

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was alle groenten goed onder stromend water en snijd alles fijn in hapklare stukken. Maak de combinaties die jij lekker en mooi vindt. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en spreid je groenten uit, of vul een ovenschaal niet te vol. Besprenkel alles royaal met olijfolie, strooi je favoriete kruiden erover en schep alles voorzichtig om. Ik voegde komijn, paprikapoeder, verse takjes tijm en marjolein toe. Gril je groenten in 20-30 minuten tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.

Schep je groenten over in gesteriliseerde potten (ik zette ze een half uur in de oven op zo’n 160 graden). Gebruik een vultrechter zodat de randen schoon blijven. Voeg eventueel nog wat kruiden zoals venkelzaad toe voor een mooi gezicht en vul de pot af met olie. Spoel je deksels schoon in een kom met kokend water en draai ze op je potjes. Handschoenen aan! Voor de zekerheid kun je de potten nog wecken. Anders bewaar je ze het beste in de koelkast.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s