Pittige wortelsalade met geroosterde radijsjes

on

Ik ben nooit zo’n fan geweest van radijsjes, maar sinds ik een moestuin heb, belanden ze wel eens op mijn bord. Tenslotte is het een heel gemakkelijk gewas en een gezonde groente waar je je salades mee kan opvrolijken. Het is heel grappig dat je ze ook kunt roosteren, iets waar je niet zo snel aan denkt. Ik heb snel weer nieuwe gezaaid! Hieronder deel ik graag mijn recept met je.

Wat heb je nodig?

  • 3 grote winterwortelen
  • Een bosje radijsjes
  • Een halve rode ui
  • Een handje rozijnen
  • Verse koriander
  • Olijfolie
  • Agavesiroop
  • Gemalen komijn
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Sinaasappelsap
  • Verse gember

Hoe maak je het?

Was de radijsjes, verwijder het groen en snijd de radijsjes doormidden. Bewaar een handvol mooie blaadjes van de radijs en was deze goed. Meng de radijsjes in een kom met een eetlepel olijfolie, een eetlepel agavesiroop, een theelepel geraspte gember en peper en zout. Verwarm de oven op 200 graden. Spreid de radijsjes uit in een ovenschaal of over een bakplaat. Rooster de radijsjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Was ondertussen de wortels en rasp deze grof in een keukenmachine of met de hand. Week en rozijnen in een half kopje sinaasappelsap. Meng de wortels met een dressing van olijfolie, citroensap, peper, zout en wat sinaasappelsap. Snijd een handvol blaadjes van de radijsjes fijn en meng deze met de wortelsalade. Snijd een halve rode ui in dunne plakjes en voeg deze toe. Garneer de wortelsalade met de radijsjes en wat fijngesneden koriander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s