Rucola-pauze

on

Een van de grote geneugten van thuiswerken is dat ik altijd iets lekkers bij de lunch heb. Op mijn vaste werkplek ontbreekt het helaas aan een uitgebreid personeelsrestaurant. Er is wel soep, melk en karnemelk, maar verder moet je voor je eigen lunch zorgen. Omdat ik een hekel heb aan boterhammen smeren, kom ik meestal met een snel bij elkaar geraapte lunch aan. Een appel, banaan, een restje salade of zo’n grote voorverpakte kruidkoek die de rest van de middag tegen je gehemelte plakt. Als ik geluk heb, heb ik een bak bulgursalade van de vorige dag in mijn tas gestopt.

Zo anders is het als ik thuis werk. Toen gisteren de zon scheen, klapte ik een uurtje mijn laptop dicht, trapte ik in zes minuten naar mijn volkstuin en plukte ik wat verse rucola. De eerste blaadjes halen het bakje niet eens en verdwijnen ongewassen in mijn mond. Heerlijk. Het moestuinseizoen is nu echt begonnen met de eerste verse oogst.

Rucola (1 van 1)

Eigenlijk zou ieder kantoor een moes- of kruidentuin moeten hebben. Het zorgt voor een aangenaam werkklimaat en een gezonde lunch. Op sommige werkplekken zijn ze er al. Zo zag ik van de week dat een ingenieursbureau in Rotterdam een eigen kruidentuin heeft gekregen. Medewerkers van stadskruidentuin Rotterdamse Munt zorgen voor het onderhoud. Hoe heerlijk is dat! Een vers kopje muntthee naast je computer is veel lekkerder dan zo’n muf theezakje uit de grootverpakking. Verse peterselie op je broodje, een paar takjes bladselderij fijngeknipt over je soep? Het zou eigenlijk niet zo moeilijk hoeven te zijn.

In Tokyo gaan ze zelfs nog een stap verder: bij het bedrijf Pasona vind je office farming in het kwadraat! Vergaderkamers met tomaten, een daktuin met appelbomen en een lobby met vissen en verse sla: overal waar je kijkt, groeien verse kruiden, groente en fruit. Dat noem ik nog eens goed werkgeverschap! Ik denk dat ik voorzichtig begin met een muntplantje op kantoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s