Foodguerilla

on

Er zijn inmiddels steeds meer initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan en dat is goed nieuws. Het restaurant Instock breidt zich steeds verder uit (helaas nog niet bij mij in de buurt…), Kromkommer heeft vaste voet aan de grond gekregen en Albert Heijn verkoopt te kleine paprika’s als buitenbeentjes. Zelf probeer ik ook niets weg te gooien, waardoor ik ’s middags vaak geniet van restjes soep en quiche.

Vandaag viel mijn oog op een foto op Facebook, waarop een grote partij smakelijke groenten van mijn scherm spatte. Toen erbij stond dat de hele oogst gered was van de container, was mijn interesse gewekt. Ik stapte op de fiets naar Foodguerilla, een mooi initiatief op de creatieve broedplaats Stek in Breda.

groenten-foodguerilla-1-van-1
Een deel van het groentepakket van Foodguerilla

Foodguerilla biedt wekelijks groente en fruit aan van een groothandel die voedselverspilling tegen wil gaan. Normaal gesproken koop ik in de winter echt geen aardbeien en asperges, maar als ze anders in de afvalbak belanden, vind ik het nog altijd beter om ze lekker op te eten. Ze zijn niet voor niets geoogst en vervoerd. De groenten van Foodguerilla zijn nog prima eetbaar, maar omdat ze geen negen dagen meer houdbaar zijn, worden ze niet meer verkocht voor de export. Ook hier zitten de buitenbeentjes bij, zoals te kleine banaantjes en paprika’s. Voor 15 euro fietste ik naar huis met een volle doos groente en fruit. Nu nog even bedenken wat ik allemaal ga koken.

Foodguerilla is een organisatie die zich hard maakt voor duurzaam voedsel. Ze gaat voedselverspilling tegen en er wordt vers gekookt. Je kunt er bijvoorbeeld een daghap eten, een lekker lokaal biertje drinken en jams, chutneys e.d. kopen. Ik kom zeker nog eens terug!

Dit is geen gesponsorde content. Ik deel gewoon graag mijn tips en verhalen met je!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mag Buijs schreef:

  Waar zit dat bedrijf in Breda de Foodguerilla

  1. susanlambeck schreef:

   Het zit op Stek, aan de veiligkade. Dat is in Belcrum, naast Elektron de weg in!

 2. Mag Buijs schreef:

  Laat het me weten

  1. Mag Buijs schreef:

   Dank je wel ik ga het opzoeken.Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s