Op smaak


Zojuist las ik nog eens een blogpost na van begin dit jaar. In Sudderjaar beschreef ik hoe ik aan de vooravond van het nieuwe jaar plannen maakte. Ik voelde op dat moment een enorme onrust over mijn loopbaan en besloot eens lekker te sudderen. En dat deed ik! Door soms wat smaken toe te voegen kun je een completer mens, werknemer/ zelfstandige worden. En het mooie is, dat je met een goede basis een heel eind kunt komen. Je hoeft immers niet meer bij nul te beginnen. Wat is er allemaal in het pannetje gegaan?

Voor het eerst van mijn leven als moeder ging ik zonder mijn gezin op pad. Ik volgde een fantastisch yogaweekend en ontdekte de kracht van mijn eigen lichaam weer. Met mijn moeder ging ik naar het prachtige Valencia, waar ik ontdekte dat we heel goed samen op reis kunnen genieten van onze passie voor fotografie. In de zomer maakte ik met mijn gezin een tocht door Schotland, waar ik flink oefende in het links rijden. Weer wat overwonnen!

Ik pakte mijn passie voor fotografie weer op: ik volgde een geweldige masterclass Foodstyling en Foodfotografie en was verrast door het resultaat. In het najaar plakte ik er de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie achteraan: drie maanden intensief werken aan een mooie serie fototechnieken. Ik heb weer veel bijgeleerd, leuke mensen ontmoet en mooie beelden gemaakt. Dingen creëren vind ik het fijnste wat er is.

Op werkgebied pruttelde het uiteindelijk ook de goede kant op: ik kreeg een vaste aanstelling aangeboden op mijn werk in een woonzorgcentrum, waar ik ook bewoners ging portretteren in woord en beeld. Voor het bewonersmagazine heb ik inmiddels een paar lieve mensen gefotografeerd en geïnterviewd over hun leven. Dat zet je wel aan het denken, al die mooie verhalen. Onlangs heb ik nog een mevrouw van 93 verrast met een mooi portret van haarzelf, waar ze zichtbaar blij mee was. Mensen blij maken, dat is ook wat ik graag doe.

Tot slot was er natuurlijk mijn vertrouwde moestuin, waar ik af en toe bij kwam van alles wat ik meemaakte. Waar ik lekker met mijn handen in de grond wroette en luisterde naar het gezoem en gefluit van de beestjes om mij heen. En waar de filmploeg van de NCRV een gezellige reportage van mij maakte voor het programma BinnensteBuiten. Het leven is er om te vieren, om een keer uit je comfortzone te stappen en gewoon iets nieuws te doen. Ik was op televisie en kreeg een berg aan leuke reacties. Fun fun fun!

Het jaar is omgevlogen en ik kijk er heel tevreden en dankbaar op terug. Ik wens je een heel mooi en gezond 2017 toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s