Augurken inmaken


Het leek mij niet echt de moeite: zelf augurken kweken en inmaken. Tenslotte is een pot augurken uit de winkel spotgoedkoop en best lekker. Maar ook ik viel ten prooi aan de moestuintjes van Appie, en hoewel ik er slechts vier had, deed ik mijn best. Ik haalde niet alles uit de kast, zo bleek wel, want uiteindelijk hebben alleen de augurken bij mij de eindstreep gehaald. Dat getut met potjes is niets voor mij, ik zaai liever grote rijen in de volle grond.

Zaaien en oogsten

Ik zaaide het augurken-moestuintje volgens de instructie en al snel verscheen er een teer lichtgroen plantje. Met een beetje liefde en aandacht groeide hij in de kas groter. De kleine felgele bloemetjes gaven hoop op een enorme berg augurken. Maar dat viel een beetje tegen. Ik weet niet of het de koele zomer was, maar het duurde een tijd voordat de augurken echt flink begonnen te groeien. In die tijd kreeg de plant flink wat water en kon ik gaan oogsten.

Augurken inmaken

Om de augurken in te maken gebruik ik het volgende recept:

Verwarm 200 ml (biologische) azijn met 200 ml water in een pannetje. Voeg ongeveer 75 gram suiker toe en roer tot de suiker opgelost is. Voeg kruiden naar smaak toe, zoals bijvoorbeeld peperkorrels, mosterdzaad, venkelzaad en dille. Snijd de augurken in plakjes of repen en stop ze in een schone, glazen (weck)pot. Giet de azijn over de augurken tot de pot goed gevuld is. Sluit goed af en laat een weekje intrekken. Na openen in de koelkast bewaren.

augurken inmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s