Radicchio-salade met perzik en pecannoten


Een paar jaar geleden nam ik uit Italië een zakje zaad mee: Radicchio. Vooral het prachtig gekleurde blad sprak mij aan, want de smaak van deze plantensoort is nogal bitter. Radicchio is familie van de witlof, en dat verklaart de smaak. Toch is radicchio een mooie aanvulling op je assortiment aan salades en een eyecatcher in je moestuin en op je bord.

Zaaien en oogsten

Ik zaai de radicchio in het voorjaar, maar niet heel vroeg. De kleine roodgroene blaadjes doen er wel een tijd over om echt een flinke plant met krop te worden. En dan nog groeien sommigen planten uit tot een kluit grote bladeren. Altijd een verrassing, hoe de ene plant zich anders ontwikkeld dan de andere! In de nazomer begin ik met oogsten, tot in de herfst.

raddichioweb

Salade van radicchio en perziken

Radicchio combineert goed met noten, die nu ook goed verkrijgbaar of in de natuur te vinden zijn. Omdat mijn walnoten nog te drogen liggen, gebruikte ik voor deze herfstsalade pecannoten, ook een beetje zoetig. Verder vind ik dadels en munt tegenwoordig heerlijk in salades! En tot slot deed ik er om de bittere smaak een beetje te verdrijven verse perziken bij.

raddicchio-ingredienten

Smaakmakers

Je kunt bij de salade met radicchio een dressing maken van olijfolie, peper, zout, een klein beetje citroensap en agave- of gembersiroop. Vooral de gembersiroop vind ik zelf er erg lekker bij. Met wat mozzarella of feta er overheen wordt het een volle maaltijdsalade.

raddicchio-salade_web

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s