Detoxweek

on

Het is altijd even wennen, als je terugkomt van vakantie. Na mijn reis door Schotland had ik moeite om te landen. Mijn moestuin was een chaos, mijn lichaam voelde sloom en dik aan en het huis puilde naar mijn idee uit van overbodige spullen. Tijd voor een detoxweek!

Opruimen

Ik heb een haat-liefde verhouding met spullen. Ik kan heel erg verliefd worden op een schilderij of kannetje, maar ik streef naar een opgeruimd, rustig huis. Sowieso koop ik bijna nooit iets, of het moet mooi én bruikbaar én een souvenir zijn. In Schotland kocht ik een schattig bordje voor mijn verzameling blauw-witte borden. Verder is het hier net een repair-café: man en zonen knutselen wat af met elektronica en oude apparaten. Ik besloot maar een oogje dicht te knijpen, maar kreeg de jongens wel aan het opruimen. Omdat de oudste naar de hogeschool gaat en de jongste naar de brugklas, konden we dozen met kinderboeken, schoolschriften en speelgoed het huis uit dragen. Lekker ontspullen, joepie!

Blauwe-bordjes3

Eten en drinken

In een detoxweek eet ik uitsluitend groente, fruit, noten en zaden. Meestal begin ik de dag met havermout met zaden en fruit of een shake. ’s Middags eet ik een salade en ’s avonds een groentesoep. Vooral bittere groenten zoals witlof en spinazie zijn goed om te ontgiften. Ik dronk na de vakantie alleen af en toe een glaasje biologische rode wijn en in de detoxweek alleen water en kruidenthee. Het fijne was dat ik mijn man had over weten te halen om ook mee te doen. Het was een stuk gezelliger en onze bierbuikjes smolten als sneeuw voor de zon! NB: start zo’n week niet zomaar. Zoek begeleiding en bouw goed af en op vanuit je reguliere voedingspatroon!

Detoxbord

De moestuin

Tja, zo’n vakantie doet niet veel goeds voor de moestuin. Het onkruid stond kniehoog, de frambozen lagen op de grond en de tomatenplantjes waren hier en daar dubbel geknakt onder het gewicht van de grote vruchten. Waar moest ik beginnen? Ik besloot geen televisie meer te kijken en ging elke avond een uurtje wieden in de avondzon. Ik maakte potten vol jam en at de eerste pompoensoep. Langzaamaan zat ik letterlijk en figuurlijk weer lekker in mijn vel en was ik weer terug in mijn Hollandse leven.

stokroos

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. JuffrouwEigenzinnig schreef:

  Fijne om te lezen en dat het echt helpt. Ik zou beter ook eens zo’n weekje houden, want met verlofdagen en zo’n weer drink je al eens sneller wat alcohol en een terrasje met hapjes en dergelijke.

 2. Godeliva Jansen schreef:

  Dit vind ik nou een leuk stukje; er is wat te lezen. De stukjes zijn vaak te kort en ik zou meer foto’s van je tuin willen zien. Ik heb zelf ook een moestuin in Breda, maar helaas geen blog ( meer ). Ik lees je stukjes met die prachtige foto’s graag. Wat leuk hè zo’n moestuin(ieren) te ontdekken en te leren. Dank je voor het mooie blog.

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel voor je leuke feedback Godeliva! Ik zal proberen om de moestuin een keer op de foto te zetten als hij op z’n best is :). Fijn weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s