Tzatziki van radijs

on

Door alle regen van de afgelopen tijd zijn mijn radijzen zowat ontploft! Nu ben ik van nature niet zo’n grote radijsjes-eter. Maar sinds ik een moestuin heb, mogen ze eigenlijk niet ontbreken. En ze zijn natuurlijk ook gewoon erg leuk om te zien in de sla. Nu ik er veel te veel heb voor de sla, maak ik een groentedip met radijzen. Lekker bij de lunch, de borrel of een bak friet!

RadijzenWat heb je nodig?

  • een handvol verse radijzen
  • een schaaltje kwark of Griekse Yoghurt
  • een teentje uitgeperste knoflook
  • een scheut olijfolie
  • een halve theelepel komijn
  • een eetlepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Hoe ga je te werk?

Snijd of schaaf de radijzen superdun. Ik gebruik daarvoor een mandoline, met gevaar voor eigen leven. Mix de radijs met alle andere ingrediënten en laat als het kan je tzatziki nog een uurtje intrekken in de koelkast.

Radijzen tzatziki

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wil schreef:

    haha, ik eet mijn radijs meestal op brood met (pinda)kaas omdat ze in de sla niet zo populair zijn hier in huis, maar dit vind ik een goed idee! ik ga het zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s