Groene hotspots in Valencia

on

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje: een paar dagen naar een leuke stad. Het werd Valencia, een veelzijdige en kleurrijke stad! Dus toen manlief aanbood de aardbeien te plukken en de tomaten in de kas water te geven, greep ik mijn kans. Voor het eerst zonder gezin (maar met mijn moeder) een paar dagen naar España! Ik deel graag met je mijn tips voor een verslavend weekend in deze Spaanse stad.

 1. Kijk je ogen uit in de Mercado Central.

Dieppaarse aubergines, enorme Spaanse tomaten, geurige kruiden en pompoenen in soorten en maten: de grootste overdekte markthal van Europa is echt een belevenis. Slenter lekker rond om de Spaanse geuren en kleuren op te snuiven, koop paellakruiden voor thuis en kijk vooral ook even omhoog naar de mooie koepel. De Mercado Central ligt aan de Plaza Ciudad de Brujas.

© Susan Lambeck
Mercado Central

2. Ontdek exotische planten in de botanische tuin

Iets verder uit het centrum, maar prima op loopafstand, ligt een heerlijk rustige botanische tuin, waar je maar weinig toeristen tegenkomt. Wandel langs de enorme catussen en vergelijk de pompoenplanten en tomaten met je eigen moestuintje. De Jardí Botanic ligt aan de Calle Quart 80.

© Susan Lambeck
Botanische tuin

3. Geniet van een biologische lunch in de Mercado de Colon.

De Mercado de Colon is een stuk kleiner dan de Mercado Central. Bovendien liggen hier geen hele vissen naar je te staren. In deze kleine mercado vind je koffie- en lunchtentjes voor een fijne middagpauze. De wijk is wat chiquer, maar voor een redelijke prijs heb je een lekkere biologische lunch bij Suc de Lluna.

Mercado de Colon

4. Fiets door het Turia park

De Jardines de Turia zijn de groene longen van de stad. Dit uitgestrekte park is zo’n negen kilometer lang en is aangelegd in een droge rivierbedding. Er slingeren fiets- en wandelpaden door het park, waarmee je uitkomt in de beroemde Ciudad de las Artes y las Ciencias met de moderne gebouwen van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Na werktijd loopt het park gezellig vol met sportieve hardlopers.

© Susan Lambeck
Jardines de Turia en de Ciudad de las Artes y las Ciencias

5. Winkel in de tweedehands shops in de wijk Carmen

Bij uitstek de gezelligste wijk is El Carmen, een van de oudste wijken van de stad. Je kunt hier heerlijk door alle steegjes verdwalen, lokaal gebrouwen bier proeven – zoals een Turia of een Tyris – en shoppen in boetiekjes en tweedehands winkeltjes. De leukste tweedehands kledingwinkels vind je aan de Carrer dels Serrans, waar je ook fietsen kunt huren. Ook de kleurrijke graffiti nodigt uit tot het maken van veel foto’s.

© Susan Lambeck
El Carmen

Ik heb echt genoten van Valencia! En bij thuiskomst stond er een grote schaal aardbeien op mij te wachten, vers uit de moestuin. Wat wil een mens nu meer? Ik hoop dat je – als je ook naar Valencia gaat – net zo’n leuke tijd hebt als ik.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. rolingontwerpt schreef:

  Hele leuke tips! Ga ik ook een keer doen; paar dagen Valencia. 🙂

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel! Ja, als je de kans krijgt, zeker doen.

 2. Anoniem schreef:

  dank om dit te delen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s