Daktuin in Rotterdam

on

Gisteren mocht ik voor het magazine Stadstuinieren op pad. En ik was toch op een geweldig plek: een fantastische daktuin in Rotterdam, de DakAkker. Hoewel ik op een half uurtje treinen van Rotterdam woon, kom ik er maar weinig. De rauwe en rommelige stad die ik van vroeger ken, heeft veel meer te bieden dan ik dacht. Heb je de markthal, de kubuswoningen en de koopgoot al lang gezien, wandel dan maar eens door naar de Schiekade.

Dakakker tweeluik
DakAkker Rotterdam en biologisch restaurant Op het dak.

Op een kantoorgebouw van zeven hoog kun je met eigen ogen de grootste dakboerderij van Europa bekijken. Ik kreeg een rondleiding van Wouter Bauman, de drijvende kracht achter de daktuin, die hij samen met een grote groep vrijwilligers beheert. Van knapperige radijsjes, rucolabloemen en pompoenen tot courgettes, borage en snijbiet: er wordt van alles op het dak verbouwd. En met groot succes: er is een wachtlijst voor vrijwilligerswerk en restaurants nemen wekelijks de oogst af. Extra leuk is dat je op het dak ook kunt lunchen of wat drinken. Biologisch restaurant Op het dak serveert mooie gerechten met de oogst van de DakAkker. Ik dronk er een verse kruidenthee met dille, munt, rozemarijn en oregano.

© Susan Lambeck
De Luchtsingel

Na afloop van mijn bezoek dwarrelde ik nog wat met mijn camera in de omgeving rond. Wat is Rotterdam een inspirerende en fotogenieke stad. Een houten gele loopbrug – de Luchtsingel – moet het gebied meer ontsluiten en aantrekkelijker maken voor nieuwe ondernemers. Nu ik hiervan heb geproefd, verwacht ik wel vaker naar Rotterdam af te reizen!

Mijn artikel over de DakAkker verschijnt half juli 2016 in het tijdschrift Stadstuinieren.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. gouweleeuw schreef:

    Geweldig en mooi, jammer dat het niet meer bedrijven dit doen, dan had je gelijk ook relaxen mensen in het gebouw. Ik denk zo zo dak voor jou een paradijs op aarde is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s