Pesto van zevenblad

on

If you can’t beat it, eat it. Zevenblad is zo’n plantje dat nogal door mijn volkstuin woekert. Laatst voegde ik al wat blaadjes toe aan een wildplukomelet, zodat ik toch al wat vers groen uit de moestuin mee kon nemen. Terwijl ik nog een tijd moet wachten op de grote oogst, experimenteer ik dus met dat zevenblad, waarvan ik deze week een lekkere pesto maakte. Snel, gemakkelijk en heerlijk op bijvoorbeeld een vers broodje met kaas en komkommer. Het eerste potje is hier al leeg!

© Susan LambeckWat heb je nodig?

  • een lunchtrommeltje vol zevenblad en rucola
  • een kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • een half kopje geroosterde pijnboompitjes
  • een flinke scheut olijfolie
  • een uitgeknepen teentje knoflook
  • peper en zout
  • een kneepje citroensap

Potje pesto

 

Hoe maak je het?

Was alle blaadjes goed, laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine met een mes. Hak de blaadjes fijn en voeg alle andere ingrediënten toe. Begin met een klein scheutje olie en doe er wat meer bij om het lekker smeuïg te krijgen. Bewaar de pesto in de koelkast.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Och dat zevenblad. Je blijft uittrekken. Maar deze oplossing vind ik nog beter. Top idee.
    Tannie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s