Lesje foodfotografie

on

Mijn oudste puberzoon rolde lichtelijk met zijn ogen toen ik vertelde dat ik een hele dag eten ging fotograferen. Hij ziet mij wel vaker in de weer met mijn groentes, bordjes en plankjes. Toen ik zei dat foodfotografie een serieuze business is waarmee mensen ook echt hun geld verdienen, boette hij een beetje in. En ach, wat maakt het ook uit, ik ging doen wat ik leuk vind. En hopelijk heel veel leren. Een tijdje geleden schreef ik mij in voor de Masterclass Foodfotografie en Foodstyling. Meteen maar bij de gevorderden, met een beetje schroom…

De overtocht

De rit naar de masterclass was ook letterlijk een hele stap: onderweg kreeg mijn navigatie-device het vrolijke plan om mij de pont van Schoonhoven op te sturen. Argh, ik vind autorijden in mijn eentje al zo’n opgave en dan ook nog dit! Gelukkig kwam ik zonder natte voeten aan in Polsbroek, een prachtig dorpje waar de workshop gehouden werd. In een charmante B&B stonden Marleen en Marianne voor ons klaar met zelfgebakken taart, een aanstekelijke portie enthousiasme en prachtige materialen. Marleen (Eten uit de volkstuin) is net zo’n moestuinmoeder als ik en het was dan ook leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten.

Foodfotografie01

Heel veel oefenen

Na uitleg over de trends in foodfotografie (echt heel leuk, zodat ik nu alle kookboeken op een andere manier bekijk) gingen we zelf aan de slag. Al doende leert men, tenslotte. Ik maakte een collage die mijn stijl uitbeeldde, ging in de weer met plankjes, achtergrondjes en ingrediënten. ’s Middags genoten we van een heerlijke zelfgemaakte lunch. We proefden natuurlijk van alle gerechten die we gingen fotograferen. Aan het einde van de dag werden de beste foto’s van alle deelnemers besproken. Super-leerzaam! De workshop was niet alleen gezellig, maar gaf mij ook vertrouwen om door te gaan met (food)fotografie. Met een paar mooie prints in mijn tas en een trots gevoel reed ik in het zonnetje relaxed over de dijk terug naar huis.

Foodfotografie02

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kees de Boon schreef:

  De pics laten zien dat er een belangrijke rol weggelegd was voor het vergrijsde plankje 😉

 2. susanlambeck schreef:

  @Kees Niks mis met een mooi oud plankje, toch? Ik val gewoon niet zo op een glad marmeren blad.

 3. Agnes schreef:

  Nog erger; zilveren spiegels die een cateraar ooit gebruikte om origineel te zijn haha

 4. Manon schreef:

  Wat een heerlijk blog heb jij, kwam bij toeval langs, ga je zeker volgen
  Groet Manon

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel Manon! Ik blijf mijn best doen…

 5. marieke nolsen schreef:

  Ziet er super leuk uit. Heb je op tv gezien. Geweldig verhaal. Ben zelf ook een enthousiaste blogger. http://mariekenolsen.blogspot.com Veel plezier en succes met je moestuin en blog.

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel Marieke! Ik ga je blog bekijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s