Filmdagje


Wekenlang was ik niet vooruit te branden. Netflix trok mij steeds weer de bank op, terwijl half Nederland al in de weer was met de moestuintjes. Het enige dat ik tot nu toe had gezaaid, waren rode pepers en tomaten. Daar ging ik de oorlog niet mee winnen. En toen ik op Instagram zag dat een fanatieke tuinder al tomatenplantjes aan het dieven was, sloeg de paniek een beetje toe. Ik moet nu echt aan het werk!

filmdagjeEen fijne bijkomstigheid was dat ik benaderd was door een televisieprogramma. Nu gebeurt mij dat wel vaker sinds ik blog, maar ik ga er zelden op in. Ik heb wat dat betreft een beetje vrees om in the picture te staan, zo schreef ik al eerder. Na een nachtje slapen en enige overredingskracht van manlief, ging ik toch overstag. Soms moet je uit je comfortzone stappen om later te ontdekken dat het eigenlijk heel erg leuk was…

“Kun je nog één keer met je gieter het pad op lopen?” “En kun je dan hier gaan staan en vertellen waarom je met je moestuin bent begonnen?” Ik liep, ik sjouwde, vertelde en wachtte. Steeds weer opnieuw. Elk groen sprietje werd onder de loep genomen (net als de doorgeschoten kool en verdroogde spruiten!), want je zult begrijpen dat er in maart nog niet veel groeit. In ieder geval pootte ik mijn Annabel-aardappelen, zette ik voorzichtig twee rijen tuinbonenplantjes in de grond en zaaide ik een strakke rij pluksla. De kop is er af! De zaaikoorts heeft toch nog toegeslagen. Zo zie je maar waar een televisieploeg goed voor is

Het programma waarvoor ik mijn volkstuin openstelde, heet BinnensteBuiten. Dit Nederlandse televisieprogramma biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin. De uitzenddatum is nog niet bekend.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Anoniem schreef:

    Ik neem altijd het programma op en vandaag keek ik naar jou aflevering, heel leuk.
    Ben je blok gaan opzoeken en blijf je nu volgen. Ik heb zelf ook een volkstuin en vind het altijd leuk om er iets over te lezen.
    Groetjes. Patty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s