De sokkentest

on

Nee, ik ga niet voordoen hoe ik wekelijks een hele serie sokken van vier man uit de wasmand bij elkaar zoek, al is dat iedere keer weer een uitdaging. De sokkentest is een grapje dat ik tegenkwam in het artikel De verspulling heeft zijn hoogtepunt bereikt. In dit inspirerende artikel wordt schrijver en trendwatcher James Wallman aangehaald. In zijn boek Stuffocation schrijft hij dat teveel spullen ongelukkig maakt. Denk maar eens aan die sokkenla. Misschien sta je ’s morgens vroeg net als ik in die la te graaien, op zoek naar dat ene nieuwe paar sokken dat nog wél zo lekker zit? Kom je dan ook twintig paar sokken tegen die je zelden of nooit draagt? Door te tellen, krijg je inzicht in de hoeveelheid spullen die je eigenlijk hebt, zo wordt in het artikel voorspeld. Het opruimen is een volgende, logische stap.

Memories live longer than things (Stuffocation.org)

Consuminderen, minimalisme en gewoon rigoureus opruimen staan de laatste tijd meer in de belangstelling. Zelf ben ik al wat langer besmet met het bespaar- en opruimvirus (lees maar eens de blogpost Een onsje meer van drie jaar geleden). Zo telde ik al eens hoeveel apparaten ik in huis had, in de hoop dat ik daardoor geen onnodige apparaten aan zou schaffen (ik geloof dat het redelijk gelukt is…) Ook mijn kledingkast is vaak onderwerp van opruimwoede, omdat ik verlang naar het gemak van een capsule wardrrobe.

blog consuminderen ontspullenIn ieder geval heb ik dit jaar nog geen nieuwe kleren gekocht! Wat ik wel deed, was dit jaar al twee reizen boeken, precies wat Wallman ook voorspelt: steeds meer mensen ruilen hun materiële bezittingen in voor ervaringen zoals reizen, festivals bezoeken en etentjes organiseren. Ik kan mezelf er helemaal in vinden!

Trouwens, ik had best veel sokken: 34 paar maar liefst..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marina Schriek schreef:

    Leuk Susan, ik ga ook maar eens tellen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s