Zelf bier brouwen #2


Zelf iets maken is altijd leuk. Het geeft voldoening en het is altijd een beetje spannend. Gaat het lukken? Hoe is het eindresultaat? Een paar maanden geleden begon ik samen met manlief aan ons eerste bier-brouw-avontuur. Ik kocht een brouwpakket bij de HEMA. Het Hema-pakket bevatte alles voor het brouwen van je eigen bier. We gingen aan de slag en onder de laatste warme nazomerstralen proefden we van het gouden vocht. Niet slecht, maar ook niet overweldigend. Goed voor een zesje, achteraf beoordeeld. (Lees het hier terug.)

zelf bier brouwenZondag was onze tweede homebrew aan de beurt. We openden met een harde plop onze bruine glazen flessen. Voor ons eerste brouwsel hadden we nog de groene beugelflessen van Grolsch gebruikt, maar mooi is dat niet. Een blond, een tripel of een ander speciaalbier oogt een stuk fraaier in een bruine fles. Aldus geschiedde. We brouwden, we spaarden flessen, we bottelden en we wachtten.

President Barack Obama vertelde tijdens een campagnebezoek trots dat hij zelf twee verschillende soorten bier brouwt, een lichtere en een donkere soort. De ingrediënten voor deze ‘White House Ale’ zijn grotendeels afkomstig uit de moestuin van First Lady Michelle Obama. Het thuis brouwen van bier is al een eeuwenoude traditie (Bron: IsGeschiedenis.nl)

De kleur was mooi, het bier schuimde goed en het smaakte verrukkelijk! We hebben ons eerste brouwsel overtroffen. Of dat nu aan ons ligt, aan het brouwpakket of het recept van Obama, tja, wie zal het zeggen? Misschien moet ik net als Michelle maar eens hop gaan zaaien in de moestuin.

We brouwden de White House Honey Ale met het navulpakket van de Xenos. Op een schaal van 1-10 geven wij deze een dikke 8!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s