Havermoutcake met frambozen

on

gezonde havermoutcakeDe kelderkast raakt langzaam leger. De laatste bonen staan in een hoek te wachtten op een stoofschotel en de potten frambozenjam zijn nog op één hand te tellen. De bodem van de moestuinoogst komt in zicht. Er waren jaren bij dat ik vriezers vol met oogst had, maar met twee banen en een gezin is de oogstplanning er afgelopen jaar een beetje bij ingeschoten. Niks aan de hand: met eitjes van mijn oude, trouwe kippen, een paar basisingrediënten en de frambozenjam bakte ik dit weekend een heerlijke, gezonde ontbijtcake. 

Wat ging erin?

100 gram volkoren- of speltmeel
50 gram havermout
2 eetlepels lijnzaad
2 flinke eieren
50 gram kokosolie
75 ml (plantaardige) melk
50 ml honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels frambozenjam (of verse)
2 eetlepels gemalen kokos
2 theelepels bakpoeder

Meng het meel, de havermout, het lijnzaad en de kokos samen met het bakpoeder door elkaar. Smelt de kokosolie even in een pannetje en voeg dit bij de droge ingrediënten. Kluts er vervolgens de eieren en de melk doorheen. Je hebt nu een soepel, dik beslag. Doe je smaakmakers –  de honing en jam – erbij. Vet een bakvorm in met kokosolie, giet het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 45 minuten op zo’n 180 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s