Zesendertig keer

on

Sinds ik een jaar of twintig was, fotografeer ik. Soms intensief, soms met grote pauzes. Ik erfde de zwart-wit doka van mijn vader, maakte zelf mijn afdrukken, had in mijn studietijd een leuke tijd bij een fotoclub, volgde cursussen om ook in het digitale tijdperk mee te kunnen komen, maar bovenal heb ik er heel veel plezier in. Fotograferen brengt mij rust. Ik tuur door mijn camera naar details, ik zie contrasten en kleurschakeringen die ik buiten mijn camera minder goed waarneem. Het maakt mijn wereld even afgesloten van de rest, prettig behapbaar.

grijze pompoenNaast het plezier dat ik eraan beleef, wil ik er stiekem ook heel goed in worden. In ieder geval zo goed als binnen mijn eigen reikwijdte ligt. Die eigenschap heb ik nu eenmaal, vooral als het gaat om mooie dingen creëren. Daarom probeer ik mezelf tegenwoordig te stimuleren om vaker de camera te pakken. Niet alleen op vakantie of in de moestuin, maar ook gewoon in en om het huis. Oefening baart kunst.

The best competition I have is against myself to become better. John Wooden, Amerikaanse basketballer en coach.

Als je goed kijkt, zijn er overal mooie dingen te vinden. En als je dingen (of mensen…) van verschillende kanten bekijkt, worden ze steeds interessanter. Maak maar eens 36 foto’s van één object. Hoe geweldig wordt dan die ogenschijnlijk eenvoudige pompoen! Nu nog een recept verzinnen…

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Miriam schreef:

  Ik vind de pompoen erg mooi, bijzonder ook wel een witte pompoen. En wat een goede tip, om het alledaagse eens van alle kanten te fotograferen, dankjewel. Fijne avond nog!

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Fotograferen is kijken! Ik ga vanaf september les volgen omdat ik ook nog wat verder wil geraken 😉

 3. Hilde schreef:

  Wat een prachtige foto’s!! 🙂

 4. Annet schreef:

  Prachtige foto’s van de pompoen, we hebben de zelfde passie’s moestuinieren en fotograferen…..leuk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s