Kikkererwten kweken


verse kikkererwtenZoek je nog een nieuwe bezigheidstherapie, dan moet je volgend jaar zeker kikkererwten zaaien! Ze zijn superlekker en gezond. Je stopt in het voorjaar een handvol kikkererwten in de grond en de natuur doet de rest. Daarna moet je alleen zelf aan de slag, want het pellen van de kikkererwten is helaas geen peulenschil.

Kikkererwten heb ik bijna altijd wel in de kast staan. Meestal in een blik, soms in een zak van de ecologische winkel. Zo’n zak is spotgoedkoop en als je een flinke lap grond hebt, kun je minstens twintig zakken kweken. Ik stopte twee rijtjes in de grond en al snel kwamen in het voorjaar de tere lichtgroene plantjes op. Ze stonden wiebelig op hun tenen, dus een stukje gaas moest de jonge takjes ondersteunen. Ook plaatste ik ze onder een netje, want met erwten en peulen is het vaak zo dat de vogels ermee aan de haal gaan. Meer hoef je niet te doen,, een kind kan de was doen.

kikkererwtenplantEind augustus oogstte ik een emmer vol met peulen en toen begon het werk pas. Gelukkig kwam vrijdagmiddag mijn moeder op visite. Zij kan echt heel goed praten en breien tegelijk, dus ook kikkererwten pellen. Met een glaasje rosé erbij werd het een gezellige bezigheidstherapie. De kikkererwten gingen in een stoofschotel en de volgende dag in een salade. Erg lekker, maar je bent gewaarschuwd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s