Perfect


boterham met hagelslag
Natuurlijk eet ik niet elke dag superfoods!

Vandaag zag ik twee berichten op internet, waarvan mijn mondhoeken omhoog krulden. Angelina Jolie plaatste gisteren op haar Facebookpagina een foto van haar gezicht, zonder make-up. Ze kon rekenen op een heleboel likes, want uiteindelijk zien we er allemaal niet uit als een superster.

Het zou haar echter nog meer sieren als ze er meteen haar profielfoto van had gemaakt, maar die was natuurlijk wel op en top gestyled. Zelf had ik mijn profielfoto laatst vervangen door een heel ontspannen, make-up-loos vakantiekiekje. De duimen gingen omhoog: stoer wijf, relaxed! Maar toen ik na een paar weken toch de professionele foto uploadde waarmee ik dit jaar op de cover van een tijdschrift stond, kreeg ik drie keer zoveel likes. Blijkbaar willen mensen toch de perfecte ik zien.

Het tweede bericht waar ik vandaag erg om moest grinniken, ging evenzo om perfectie: het perfecte Instagram-leven waarmee velen zich profileren. Hipster Barbie maakt het perfecte leven van Instagrammers belachelijk. Ah, dit is mij uit het leven gegrepen. Het lekkerste zelfgebakken taartje, de beste zelfgekweekte aubergine, het mooiste interieur, de übergezonde groene smoothie waarvan ik mij altijd afvraag of die eigenlijk wel lekker zijn (nee, ik weet dat ze gewoon smerig zijn).

Ik at gisteren kroketten met zelfgekweekte doperwten. Ze smaakten melig, hadden veel te lang gehangen. Inderdaad, het staat niet op Instagram.

Ik geloof dat ik er eerder over schreef: mislukkingen mogen niet op internet, terwijl die eigenlijk echt het leven van alledag laten zien. Op je werk zitten met een tandpastavlek op je shirt (of nog erger, opgedroogde moedermelk), er voor uit komen dat je best graag frikandellen eet in plaats van al die superfoods. Dat je boerenkoolplanten helemaal onder de luis zitten omdat je te lui was om er gaas overheen te spannen. Kinderen zijn het mooist met een veeg chocopasta om hun mond. Laten we elkaar dan ook niet zo voor de gek houden en elkaar steunen om de balans erin te houden.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ramoma schreef:

  Leuke blog! En leuk artikel. Ik zag deze barbie-account ook vanmorgen voor het eerst maar wist nog niet dat deze gedachte erachter zat. Perefecte plaatjes zijn wel mooi om naar te kijken maar natuurlijk weet ik wel beter.

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel Ramona! Inderdaad, mooie plaatjes zijn natuurlijk leuk om doorheen te bladeren zolang je je niet gek laat maken.

 2. myx0r schreef:

  helemaal mee eens! Ik schreef laatst ook een blogje met een soortgelijke strekking en prompt werd op instagram (door lieve liesbeth) de tag #moestuinmislukking in het leven geroepen. Het is leuk en mooi om onze successen en gelukmomentjes met elkaar te delen, maar het is net zo leuk en mooi om onze mislukkingen te delen. Want dat is óók leven (en van mislukkingen leer je doorgaans het meest!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s