Vakantiekilo’s

on

Buitenkeuken zonder fratsen
Buitenkeuken zonder fratsen

Meestal kom je van een vakantie uitgerust en als het ware lichter thuis. Je hebt misschien gewandeld, op het strand gespeeld of bij een heerlijk zwembad gelegen. Je denkt eens na over de keuzes die je in het leven van alledag maakt. Je voert tot diep in de avond gesprekken bij een lekker glas wijn. En soms besluit je dat het roer om moet. Je wilt meer tijd doorbrengen met je gezin en vrienden. Meer ontspannen. En misschien een andere baan. Meer tijd nemen om gezond te koken. Of een nieuwe cursus volgen. Herkenbaar? Bij mij ging het dit jaar juist niet zo.

Een paar dagen geleden kwam ik terug van een rondreis door China. Een enerverende vakantie met mijn gezin. We reisden vele duizenden kilometers met trein, bus, vliegtuig en boot. We maakten kennis met de Chinese gebruiken en cultuur. Verwonderden ons over de duizenden jaren oude gebouwen en beelden. Gingen elke dag op de foto met een vriendelijke Chinees, proefden elke dag een ander heerlijk gerecht. Leerden leuke mensen kennen en hadden plezier. We hadden geen tijd om stil te staan. Maar ook geen behoefte aan diepgaande discussies. Het was goed zoals het was. Het simpele Chinese leven op elke straathoek, dat sprak mij het meeste aan. Daar is een kraan uit de muur gewoon de buitenkeuken. Geen fratsen. En het wasrek zet je gewoon voor je huis op de stoep.

We kwamen kilo’s zwaarder thuis, en dan heb ik het niet alleen over de weegschaal. Mijn beeld van de wereld is weer wat uitgebreid en aangevuld. Ik leerde Chinees koken. Maakte veel mooie foto’s. En kwam erachter dat ik heel erg tevreden ben met mijn leven zoals het is. Er hoeft geen roer om. Alleen mijn reislust is nog eens extra aangewakkerd. En die letterlijke vakantiekilo’s, die gaan er wel weer af. Ik oogstte gisteren kilo’s tomaten, courgette, boontjes en aardappels. Na 18 dagen Chinees eten is dat ook weer lekker. Home sweet home!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s