Capsule wardrobe

on

capsule wardrobe op vakantieIk begrijp nooit zo goed waarom mensen drie bikini’s mee op vakantie nemen. Of vijf paar schoenen. Vakantie staat voor mij gelijk aan relaxen, genieten, ontdekken en vooral niet nadenken over welke kleren je aan moet. Het hele jaar door zorgen mijn kledingkast, mijn figuur en mijn klimmende leeftijd al voor kledingstressmomentjes: kan ik dit nog wel aan op mijn leeftijd? Is mijn buikvet niet te opvallend in deze jurk? Of gewoon: ik heb niks om aan te trekken! Herkenbaar? Dus toen ik vanmorgen een artikel las over de capsule wardrobe, een minimalistische set kleding waar je altijd overal mee voor de dag kunt komen, was ik nieuwsgierig.

Succesvolle mensen dragen vaak dezelfde kleding omdat ze door de dag heen al zo veel keuzes moeten maken. Barack Obama draagt bijvoorbeeld alleen grijze of blauwe pakken. Een standaard outfit is een keuze minder op de dag. Mwah, dan kun je ook besluiten om voortaan elke dag pizza te eten, denk ik meteen. Want het is niet zozeer dat ik niet kan kiezen als ik voor mijn kledingkast sta. Eigenlijk is het zo dat ik meestal toch dezelfde kleren draag, hoeveel er ook omheen gedrapeerd is. En toch lukt het mij tot nu toe niet om mijn kast te minimaliseren tot negen outfits – het aantal dat een vrouw in de jaren dertig in de kast had hangen. Ik verbaas mij alleen maar over wat ik allemaal heb: ik heb mijn schoenen al eens geteld, mijn apparaten op een rij gezet en probeer echt elk seizoen alleen te leven van de kledingruil.

Hoeveel tijd en geld zou het schelen, als ik ook een stylish verantwoorde capsule wardrobe had? Gewoon een paar broeken, twee jurkjes, een jasje en een paar schoenen.

Over een paar dagen vertrek ik op vakantie. Met mijn rugzak en mijn gezin naar de andere kant van de wereld. Een goed moment om zo’n minimalistische kledingset eens uit te proberen. Er ligt al een bikini klaar, een jurkje, twee korte broeken en vijf shirtjes. Of zal ik ook nog een rokje meenemen? En toch die slippers…?

Heb jij al een capsule wardrobe? Laat het mij weten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s