Courgette-spiraaltaart

on

wpid-img_20150717_170007.jpgElk jaar vieren we op de vrijdagavond voor de zomervakantie begint dat we een paar heerlijke, zorgeloze weken tegemoet gaan. En dat doen we op een bijzondere manier: met een grootse laanpicknick. Iedereen brengt wat lekkers mee, er wordt een grote teil gevuld met flessen wijn en bier, stoelen, tafels, trampolines en een tafeltennistafel worden de wei op gesleept voor een idyllisch zomerfeest! Hoewel we in de stad wonen, ligt achter onze straat een stukje weiland, waar we via de achtertuinen van onze overburen op kunnen.

We genoten gisteravond nog lang na op deze mooie plek in de stad, lekker bijkletsen, terwijl de kinderen met rode wangetjes bij de vuurkorf zaten.

Wil je hoge ogen gooien met een lekkere quiche, maak dan eens deze courgettetaart. Succes verzekerd! En je werkt meteen mooi je courgette-overschot weg.

Recept courgette-spiraaltaart

  • 4-5 niet te grote courgettes, liefst groene en gele
  • 5 middelgrote eieren
  • een pakje bladerdeeg
  • een eetlepel paneermeel
  • een pakje slagroom (200 ml)
  • een handvol geraspte kaas (bijvoorbeeld parmezaan)
  • peper, zout, kurkuma naar smaak
  • 3 tenen knoflook

wpid-img_20150718_113101.jpgSchaaf de courgettes met een kaasschaaf in dunne plakken. Doe de eerste stukken – de schil – en eventueel de binnenste plakken met veel zaden weg (kook er een soepje van). Doe een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm van 24 centimeter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met paneermeel. Bekleed de deegvorm met de plakken courgette: leg ze tegen de rand en werk naar het midden toe. Duw de plakken af en toe goed tegen de rand; soms hebben ze de neiging om naar het midden te vallen. Ben je in het midden aangekomen, wikkel dan een laatste courgetteplak om je vinger en zet het laatste rolletje in de taart.

Mix de eieren met de uitgeknepen knoflook, de kruiden, de room en de kaas. Schenk het rustig aan over de groente, zodat het goed tussen de courgette loopt. Bak de taart op 200 graden, ongeveer 40 minuten.

Fijne zomer!

6 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anoniem schreef:

    Ziet er heerlijk en leuk uit.

  2. Sophie33 schreef:

    Echt lekker! 🙂 MMMM!

  3. Anoniem schreef:

    De courgette taart is super, Susan! Bedankt voor het lekkere recept.
    Groetjes, Neeltje

  4. anuxara schreef:

    Jammie!!! Die ga ik vanavond maken.

    1. susanlambeck schreef:

      Succes! Sommige lezers vonden drie tenen knoflook wat veel, ik vind dat wel lekker. En iemand had er parmaham toegevoegd, dat klinkt ook wel goed. Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s