Gezond bezig

on

1-_DSC0206 “Mam, zit je nu alweer je eten te fotograferen?!” riep mijn oudste puberzoon laatst. Tja, eigenlijk is het wel een beetje raar wat we met zijn allen doen. Als ik Instagram ’s morgens bekijk, wordt ik begroet door bakjes fruit, koppen koffie en hardloopschoenen. We laten met z’n allen maar wat graag zien hoe goed we bezig zijn. Goed bezig jij, thumbs up! Mijn zoon vindt het klinkklare onzin, al dat gepost van bordjes salade en lekkere baksels. En stiekem vind ik dat hij wel een beetje gelijk heeft. Want als ik ’s avonds mij te buiten ga aan een zak chips en een Belgisch biertje, zet ik dat niet op social media. Dat hoort niet, laten zien dat je je ‘vol stopt’ met nutteloze calorieën. De trend is om je gezonde leefstijl te profileren.

Vandaag las ik dat Google een app ontwikkelt waarmee je precies kunt aflezen hoeveel calorieën er op je bord liggen. Aan de hand van een simpele foto kan de app Im2calories je voedsel herkennen. Eén druk op de knop en je weet hoe het ervoor staat met je dieet. Google hoopt hiermee mensen meer bewust te maken van de calorieën die ze opnemen. In eerste instantie klinkt het handig, maar ik ben er niet zo happig op om met Google te delen wat ik eet. Voordat je het door hebt, worden je gegevens gekoppeld aan alle andere big data die er van je opgeslagen worden. Bij Google zit er altijd een addertje onder het gras. Als Google ziet dat je je te buiten bent gegaan aan een portie patat, krijg je de volgende dag vast een advertentie voor afslankprodukten voorgeschoteld. En we weten allemaal wel dat elk pondje door het mondje gaat.

Ik denk dat het gezond is als we met zijn allen vooral genieten van het eten. Zonder foto’s of slimme app, maar met je gezin en vrienden. Lekker samen koken met verse producten, de tijd nemen om gezellig aan tafel te zitten en bij te praten. Je kinderen leren hoe je lekker en gezond kan koken, zodat ze de waarde inzien van een gezonde maaltijd. Ze leren dat het niet handig is om elke dag pizza, patat of pannenkoeken te eten. Dan ben je goed bezig en kun je prima zonder slimme app.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. gouweleeuw schreef:

    ja dat klopt helemaal als voor de 80 % gezond eet dan maak de overige 20 % niet uit wat je eet en drinkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s