Quinoakipje

on

1-_DSC0198Nooit gedacht dat ik nog eens zou ontbijten met een bak quinoa. De hype rondom superfoods is niet volledig langs mij heen gegaan, maar ik denk er nogal genuanceerd over. Superfoods groeien ook gewoon in ons eigen kikkerland en waarom zouden we dan allerlei zaden en vruchten uit verre oorden in laten vliegen? Bovendien denk ik ook dat je in principe gemaakt bent om te eten wat er in je eigen land groeit. Hoewel ik niet van mening ben veranderd, zat ik vanmorgen toch van een superfood-ontbijt te lepelen.

Even vroeg ik mij af: ben ik nu ook zo’n quinoakut geworden?

Mijn kleine gedragsverandering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik volg een detox-programma. Nu zijn er verschillende redenen om een detox te volgen en kun je dit op diverse manieren doen. Zelf heb ik ervoor gekozen om dit avontuur (of deze marteling…) aan te gaan, omdat ik vorig jaar de ziekte van Pfeiffer had. Nu ik die achter mij heb gelaten, vond ik een detox wel een mooie afsluiting ervan. En, ook ik maak mij schuldig aan allerlei uitspattingen die de nodige afvalstoffen in je lichaam brengen. De dagelijkse kopjes koffie, zware bieren in het weekend, verstopte suikers, het leek mij een uitdaging om eens alles te schrappen.

Na een soepele afbouwweek waarin ik minderde met mijn alcohol, koffie, vlees, vis en zuivel begon vanmorgen de échte detoxweek: zeven dagen lang puur plantaardige voeding op het menu. Mijn gezin gniffelt erbij hoor, als ze aan de pizza zitten en ik in een kikkererwtenprutje prik…Daarnaast staan er extra yogalessen en wandelingen gepland en moet ik elke dag rusten (wat is dat?). Het superontbijt met quinoa, zonnebloempitten, chiazaad, kokos, mango en granaatappelpitjes was in ieder geval prima te doen, al miste ik toch wel mijn kop koffie. Ook voor de kippen was het trouwens een superontbijt, de dames mochten het restje opsnoepen. Deze week ben ik een quinoak…kipje. Nu nog zien of ik die boerenkoolsalade van vanmiddag weg krijg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s