Geluksmoment

on

10406609_426405930844626_8017146190349937752_nIk denk dat ik zo eens in de vijf jaar verleid word om het tijdschrift Happinez te kopen. Meestal ben ik dan in een onrustige mood; ik pieker teveel over de toekomst, maak ik wel de juiste keuzes, moet ik niet nog iets harder aan mijn cv werken om mezelf pakweg 20 jaar nog van leuk werk te kunnen voorzien? Kortom: twijfel twijfel twijfel! En dan helpt de peptalk van de Happinez, of natuurlijk een gesprek met een goede vriendin.

Ik vond de kalmte die ik zocht in een klein zinnetje, of eigenlijk een vraag: “Wat wil je in je leven nog bereiken?”

Ik stond er versteld van, want lang hoefde ik er niet over na te denken. Ik hoef op dit moment geen intensieve studie, uitbundige carrière, rustieke woonboerderij (hoewel…) of nog grotere moestuin. En hoewel ik stiekem een écht mooie oldtimer zou willen hebben, is er niks mis met onze oude auto en mijn degelijke stadsfiets. Eén antwoord heb ik echter nog wel op de bovengestelde vraag: reizen maken, de wereld zien in al zijn facetten, dichtbij of ver weg, met gezin of vrienden. Hoe vaker ik dat besef, hoe gemakkelijker het wordt om net dat ene mooie jurkje te laten hangen. En voordat je het weet heb je weer een bedrag bij elkaar gespaard om de wereld te verkennen: van een weekend naar de Ardennen tot een rondreis door China. Ik prijs mezelf gelukkig dat het mogelijk is.

Nadat ik besefte dat ik niet veel nodig heb, zweefde ik door de week. Ik wandelde door de verse sneeuw, at gezond en maakte praatjes met de mensen om mij heen. Want in hetzelfde artikel las ik namelijk dat openstaan voor mensen om je heen bijdraagt aan je geluk. Ook in het artikel ‘Tien dingen waar een mens het meest gelukkig van wordt‘ vind je dit terug. En omdat ik nogal gemakkelijk de huismus uit kan hangen of mezelf hele dagen af kan zonderen in de moestuin, wordt dit mijn doel de komende tijd: vrienden opzoeken, openstaan voor nieuwe contacten, mogelijkheden en uitdagingen!

Weet jij wat je nog wilt bereiken in je leven? Waarvan word jij gelukkig?

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. marleen schreef:

  Herkenbaar! Echt ieder woord! Ik wil graag mijn zoon groot, groter en gelukkig zien worden en ik wil nog eens een mooie reis maken. Verder kijken dan Europa en Noord-Amerika. Op mijn blote voeten door het witte zand van een tropisch wandelen of een gefrituurde vogelspin eten…
  Maar goed, nu eerst eens de uitdagingen aan gaan die me komende maanden staan te wachten. En als je eens in de buurt van Utrecht bent, be by guest!
  Groetjes, Marleen

  1. susanlambeck schreef:

   Leuk Marleen! Volgens mij hebben we wel wat dingen gemeen :). Fijn weekend! PS Hetzelfde geldt hier in Breda!

 2. gouweleeuw schreef:

  Elke moeder wil zien dat hun kinderen groot en zelfstandig worden. Ik zou graag nog willen werken of een heerlijk rijs maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s