Time Out


1-_DSC0053Een tijdje geleden was mijn modem kapot en bracht ik mijn tijd noodgedwongen offline door. Hoe lekker is dat! Je houdt een zee van tijd over als je niet elk uur je telefoon checkt op nieuwe berichten, posts en likes. Terwijl ik vind dat ik teveel tijd doorbreng (verspil…) op internet, was ik toch nieuwsgierig naar de nieuwe App van Jamie Oliver. Via Instagram las ik dat de meest charmante kok een nieuw product op de markt had gebracht, een inspiratie app. Ik verwachte mooie quotes en foto’s van gerechten zoals we die allemaal wel willen maken. In een schaars verloren moment zette ik de app op mijn iPad en begon aan de uitdaging die You heet.

You: de nieuwe inspiratie App van Jamie Oliver

Na het aanmaken van een account, dat niet meer behelst dan een e-mailadres invoeren, kon ik aan de slag. Gelukkig hoef je niet per se in te loggen met een Facebook- of Twitter-account, want ik ben wat voorzichtiger geworden met het koppelen van allerlei accounts. Voordat je het weet, gaat er iemand mee aan de haal en krijg je spam, ongewenste advertenties of ander gespuis op je dak.

Na het invullen van mijn mailadres wachtte ik met spanning op wat komen ging: nieuwe uitdagingen, kom maar op! Yes, het is 2015! Ik bruis van de nieuwe plannen, energie en goede bedoelingen. Help me maar op weg, hoe eerder hoe beter. Een kenmerk van die goede voornemens is dat je ze meestal een tijdje in je eentje omhoog weet te houden, maar dat je na verloop van tijd afzwakt. Zo’n inspiratieapp van Jamie leek mij dus een uitkomst. Het idee achter de app is dat je met kleine ‘micro-akties’ jezelf een gezondere leefstijl aanmeet: vul je fruitschaal, drink meer water, beweeg, dat soort werk.

image (2)De eerste opdracht was een foto maken van iemand die je lief hebt. Omdat ik net had besloten mijn lieve moestuinjongens en manlief niet meer bloot te stellen aan het publieke internetdomein, vielen zij af. Ach, ik uploadde de kat en ging door naar level twee. Een foto van een gerecht waarvan je genoot was zo gemaakt: op oudejaarsavond bakte ik een smakelijke quiche met noten, dadels en kaas. Plop, de foto had ik nog in mijn recente lijst en zo was challenge twee gepiept. Het ging nog even door. Waar doe jij je dagelijkse squats? (niet) en hoe georganiseerd ziet jouw koelkast eruit? (ook niet). Ondertussen kreeg ik de likes op mijn eerste foto’s binnen en mijn eerste indruk was: de nieuwe You-app van Jamie Oliver is grappig, maar niet vernieuwend. Gevestigde apps zoals Instagram doen hetzelfde: ze laten je foto’s delen met volgers. En ook op het gebied van uitdagingen is er al genoeg te vinden op internet, zoals het 365-dagen project. Ik ben erin getrapt, ik heb er weer een profiel bij, wat mij elke dag van mijn werk dreigt te houden. En toch is het slim gedaan om die twee ideeën aan elkaar te koppelen. Want na een week ben ik toch geneigd om weer even die You app te openen.

Tech Time Out

Vandaag nam ik toch weer een kijkje op de You App. De opdracht van vandaag was om een foto te maken van een Tech Time out. De oproep was om meer tijd door te brengen met elkaar aan tafel, voor te lezen aan je kinderen, te spelen en te wandelen: kortom, uit met die telefoon. Eens kijken hoe ik dat de komende tijd voor elkaar ga krijgen. Gelukkig kunnen we binnenkort weer in de moestuin aan de slag, lekker offline…

You? Denk aan jezelf (en je geliefden) voordat je eraan begint. Want laten we eerlijk zijn, het is toch weer verslavend om die likes te krijgen.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. buitenskamers schreef:

  Verleidelijk om hieraan mee te doen. Maar gelukkig alleen voor IOS?

  1. susanlambeck schreef:

   Ja, dat klopt helemaal!

 2. Elisa M schreef:

  Mooi, bewust bezig zijn is mooi! Ik zette manlief nooit online op mijn blog, enkel met de rug naar de foto toe 🙂

 3. nadineblogt schreef:

  aah, ik ben dus niet de enige die overal elke keer weer in trapt 🙂

  1. susanlambeck schreef:

   Haha! En ik dus ook niet 🙂

   1. nadineblogt schreef:

    nee 😛 gelukkig maar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s