Juice it!

on

_DSC0406-001Je kunt er bijna niet omheen: sapjes en smoothies zijn reuze populair. Als ik op mijn Instagram timeline af ga, ontbijt half Nederland ermee. Een groene smoothie met boerenkool, fruit en superfoods, prachtig gepresenteerd in zo’n mason jar van de Xenox, want het oog wil ook wat. Na het zien van de documentaire Fat, Sick and Nearly Dead leek het helemaal moeilijk om niet over te stappen op sapjes en smoothies. Want ik wilde ook wel fitter en slanker worden.

Smoothies maakte ik al een tijdje, vooral met eenzame bananen die mijn jongens al de hele week hadden genegeerd. Kom op jongens, op zaterdagochtend gooien we alles bij elkaar in een grote kan met sap.

Maar het nadeel van zo’n smoothie-ontbijt is dat je geen plaats meer hebt voor dat lekkere gekookte eitje of een cracker met kaas. Of gewoon een boterham met roomboter en hagelslag. Want smoothies vullen behoorlijk.

Ik bleef dus met mijn beide benen op de grond staan, ook door het lezen van dit leuke artikel van De Groene Vrouw. En weet je, stiekem vind ik die boerenkool in een smoothie helemaal niet lekker. Ik bewaar ‘m dus gewoon voor een stevige stamppot in de winter. Met een kuiltje jus natuurlijk.

Tijd misschien om over te stappen op sapjes, want ik houd van licht, lekker en puur natuur. Ik kocht een sapmachine! Sinds een paar weken staat er dus een gigantisch apparaat in mijn gang. Want je moffelt zo’n apparaat niet weg tussen je pindakaas en je rol beschuit. Met alle hulpstukken en kannen is het een flinke doos vol. Dat is dus een groot nadeel. Maar hij doet zijn werk goed, onze juicer. Zonder morren maakt hij sap van appels, druiven, peren, frambozen en bramen. Wij doen er vooral fruit in, omdat we bergen oogst hadden uit de moestuin. Appelsap en druivensap zijn tot nu toe het beste geslaagd. Zonder fratsen. Puur natuur en erg lekker. En zonder tarwegras of andere sprieten. Brrr. Die bewaren ze maar voor de koeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s