Moestuinyoga

on

_DSC0344Ik weet niet of het aan de leeftijd ligt, maar mijn lijf is niet meer zo soepel als het ooit was. Het duurt ’s morgens na het opstaan steeds langer voordat de kramp uit mijn kuiten verdwenen is. Na een halve dag achter de computer klagen mijn schouders en een weekendje slapen op een kampeermatje voel ik nog dagenlang in mijn rug. De beroerde doorbloeding – bij dertig graden kan ik nog koude voeten hebben – gaf de doorslag: het wordt tijd voor het betere rek- en strekwerk: yoga dus!

Een paar weken geleden schreef ik mij in bij Juuls Yoga, twee minuutjes lopen van mijn huis. Ideaal dus, want ik kan zó vanaf de bank naar de yogales wandelen en ik ben in een zucht weer thuis. Inmiddels proefde ik van de Easy Flow les en de Yinyang-yoga. Ik schafte een mooie mat aan en ik sta werkelijk elke week te popelen om te gaan. Ik schuif nog niet heel vlotjes als een cobra over de grond en het lukt niet om mijn been over mijn schouder te droppen, maar het begin is gemaakt.

De child’s pose heb ik inmiddels onder de knie…

Behalve de spierpijn op de vreemdste plekken in mijn lijf, voel ik mij al een stuk beter. Ik ben mij namelijk nu al bewuster geworden van mijn houding. Dus als ik bruine bonen moet oogsten, sta ik niet een kwartier gebogen over de planten heen (ik trek gewoon de planten uit de grond en ga erbij zitten). Bij het onkruid wieden, probeer ik te hurken met mijn hielen aan de grond. Ook dat lukt nog niet, maar ja, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Over dat hurken schreef Mme Zsazsa trouwens onlangs een blogje, The happy hurker, keigrappig. En als ik met mijn oogst naar huis fiets, ontspan ik mijn schouders en houd ik mijn rug recht. Da’s het aller-aller-gemakkelijkste. Namasté!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. gouweleeuw schreef:

    Ben je al wat rust tot rust gekomen is inderdaad vervelend en zeker die koude voeten heb ik ook altijd zo last van .Een lekker voetenbad voor dat je gaat slapen helpt altijd een beetje.

  2. Elisa Meuwese schreef:

    Stijve spieren en koude voeten zijn nooit fijn, dankzij een dekentje, dikke sokken en warme douche valt het hier gelukkig mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s