Clafoutis met banaan en pecannoten


clafoutis met banaanSinds wij ons gezin hebben uitgebreid met drie kippen, komen wij regelmatig om in de eieren. In het begin bakte ik wekelijks een grote cake, maar omdat manlief niet van zoetigheid houdt, snoepte ik in een paar dagen die cake vooral zelf op. Je kent dat wel, zo’n vers baksel ligt je aan te kijken op het aanrecht en steeds als je langsloopt, snoep je er een stuk vanaf. Tegen de tijd dat je jongens uit school kwamen, had moeders de halve cake al verorberd. Lekker, maar niet heel goed voor de lijn.

Drie eitjes per dag is meer dan wij met ons gezin in een normaal tempo op kunnen eten. En in de drukte van het ochtendritueel van broodtrommels vullen en gymkleren zoeken is een eitje bakken als snel teveel gevraagd. Behalve op zondagochtend. Na een rondje hardlopen had ik vanmorgen nog energie over om iets lekkers te bakken. Ik moet zeggen dat ik ook wel aangestoken word door alle bakfoto’s die op mijn Instagram timeline voorbij komen. Waar halen al die foodies de tijd vandaan, denk ik dan…

Het werd een bananen-clafoutis – geïnspireerd op het recept van Mind your Feed. Een mooie website overigens, die ik vast vaker ga bezoeken. Als je een beetje zoekt op internet vind je trouwens genoeg variaties op clafoutis-recepten. Bij gebrek aan amandelmeel en vanillepoeder maakte ik het heerlijke ontbijtgerecht met volkorenmeel. Nog altijd gezonder dan witte bloem, denk ik dan. Supersimpel en door het hele gezin gewaardeerd;

Jongens, er zit niet eens suiker of boter in, vinden jullie het écht lekker? De clafoutis was in een mum van tijd verdwenen.

2 eieren
2 bananen
1 kop volkorenmeel
1 eetlepel honing
1 theelepel bakpoeder
Een handje pecannoten
1 lepeltje kokosvet

Warm de oven voor op 180 graden. Prak 1 banaan fijn en mix deze met de twee eitjes. Voeg het meel, bakpoeder en de honing toe. Je kunt de honing ook weglaten als je liever helemaal geen zoetigheid toevoegt. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosvet of bekleed een springvorm met bakpapier. Nog minder vet! Giet het beslag in de vorm. Snijd de andere banaan in plakjes en verdeel deze over het beslag. Leg de noten bovenop en bak het geheel in 25 minuten af. Dit ontbijtgerecht is genoeg voor vier personen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s