In the picture

on

moesfie
Moestuinmoeders selfie 🙂

Negentien maanden geleden begon ik met mijn Moestuinmoeder-blog. Gewoon voor de grap. Mijn tuinfoto’s en updates op Facebook werden zo gewaardeerd, dat ik ook ging bloggen. De zoveelste blogger in een wereld die overloopt van webpagina’s, video’s, blogs, vlogs en meer.

Wie zou ik zijn om daar nog iets aan toe te voegen? Wie zit er in hemelsnaam te wachten op de verhaaltjes die ik schrijf, was mijn gedachte.

Ach, ik had tijd over, naast het schoffelen in de tuin. Met een lege agenda en genoeg creativiteit stortte ik mij op het WordPress-blog. Meteen een mooie gelegenheid om dat ook een beetje onder de knie te krijgen.

Mijn eerste bericht Paarse spruitjes en pastinaken ging over vergeten groenten, inmiddels een regelrechte hype. Het meest gelezen werd mijn stukje over Verse erwten, ook niet te versmaden overigens. Maar via groenten en fruit, ging ik schrijven over besparen, duurzaamheid en soms over mijn eigen lief en leed. Al schrijvend en schoffelend ging ik inmiddels als werkloze moestuinmoeder door het leven, en dat leverde behalve vieze voeten ook genoeg stof voor mijn blog op. Ik kreeg de smaak te pakken en bundelde de eerste 40 blogjes tot een verhalenbundel.

Inmiddels is mijn moestuin niet meer uit mijn leven weg te denken, maar ook de media hebben het moestuinieren ontdekt. En moestuinmoeder. Zo schrijf ik tegenwoordig columns voor Cashew Stadstuinieren en werd ik deze maand door twee (!) tijdschriften het hemd van mijn lijf gevraagd over mijn moestuin. Je eigen groente en fruit kweken, zelfvoorzienend zijn en terug met je voeten in de grond, het staat volop in de belangstelling. Zo kan het gebeuren dat ik de ene dag met de riek in de hand op de foto moet, de andere dag iemand interview en de week erop zelf foto’s maak in de tuin. Ik had op 21 januari 2013 niet verwacht dat het deze kant op zou gaan. In the picture staan was en is helemaal niet mijn doelstelling. Ik voel me er zelfs af en toe een beetje ongemakkelijk bij. Maar zolang ik andere mensen kan inspireren om van de bank af te komen en te gaan moestuinieren is het voor mij okĂ©. Jammer alleen dat mijn onkruid ondertussen ook door blijft groeien!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. gouweleeuw schreef:

  Mooie foto wat heb jij een blauwe kijkers.
  Groetjes Angelique

  1. susanlambeck schreef:

   Dat komt vooral door de Instagram app Angelique! In werkelijkheid zijn ze eerder grijs dan blauw. Evengoed bedankt! 🙂

 2. daisydingen schreef:

  Leuk dat je op die manier andere kunt inspireren. Ik vind het idd erg boeiend om jouw blogjes te lezen!

 3. theonlymrsjo schreef:

  Je hebt inderdaad een leuk blog. Inmiddels hebben mijn man en ik 200 m2 moestuin tot onze beschikking via een volkstuindersvereniging in onze omgeving. Dus ik ga vast nog meer inspiratie bij jou op doen 🙂

  1. susanlambeck schreef:

   Dankjewel! Dat is net zo groot als mijn tuin. Heel veel succes en vooral plezier gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s