Oploskoffie en lauw bier

on

foto(21)Terwijl mijn Franse buurman met een druk op de knop zijn glimmende espresso-apparaat aanzet, loop ik nog slaapdronken naar het kraantje voor een pannetje water. Drie lucifers verder heb ik ons Coleman kooktoestel eindelijk aangestoken. Na enig gerommel in de tent heb ik een kop oploskoffie in mijn plastic kinderbeker. Ach, ik ben het gewend, dat simpel kamperen. Opgegroeid tussen gebloemde slaapzakken en krakende luchtbedden ben ik nog steeds een kampeermeisje. Vaak kom ik er halverwege de dag achter dat ik nog steeds in het shirtje loop waar ik al de hele week in slaap.

Op vakantie gaan en kamperen is voor mij het ultieme loslaten. En hoe minder balast je met je meeneemt, hoe beter. Onze kampeeruitrusting bestaat uit de meest noodzakelijke attributen. We koken op benzine uit de auto, sinds we jaren geleden chagrijnig werden van het zoeken naar een nieuw gevulde gastank, als we weer eens kampeerden in een afgelegen gehucht. ‘Criquetot is ver weg’, zei ons zoontje toen wekenlang. Naast onze slaapspullen, een tafel en vier stoelen – nee, echt Spartaans daar houd zelfs ik niet van – past bijna alles in een gereedschapskist van de bouwmarkt. Niet stylish verantwoord, maar o zo praktisch. Zoek je wasknijpers, lucifers, een spork of het minieme flesje afwasmiddel? In de krat! Een slaapzak in de kofferbak is de koelkast. Ik weet het, bij 36 graden blijft daar het bier ook niet meer koel. Dus vroeg ik met mijn liefste glimlach aan de Franse visboer een zak ijs.

Het is niet helemaal vanzelf gegaan, dat wij met zo min mogelijk spullen op vakantie gaan. Er past nu eenmaal niet meer in de kofferbak van de Jaguar Soevereign uit 1996 (zo klinkt het toch nog een beetje als glamping). En we zouden er natuurlijk een aanhanger achter kunnen hangen, maar inmiddels zijn we hieraan gewend geraakt. Misschien past het wel bij ons. Het mooie is, dat je blij bent met de kleine extra’s. We maakten met veel plezier gebruik van de gevonden doorgeef-bbq op de camping in Milly-la-foret, vulden ons afwasmiddel bij met een verlaten fles in Bracieux en gaven onze rollen wc-papier weg toen we naar huis gingen. Delen op de camping mag voor mij de nieuwe trend worden. En thuisgekomen ben je in een mum van tijd klaar met opruimen. Het eerste kopje Nespresso smaakte vanmorgen thuis natuurlijk wel extra lekker.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Korry schreef:

    Hoe herkenbaar….wij kamperen met onze inmiddels grote kinderen op eenzelfde manier, maar ik merk wel dat deze ‘primitieve’ of niet ‘verantwoord stylish’ kamperen begint uit te sterven en worden dan ook regelmatig door medekampeerders wat vreemd bekeken. Nog een paar weken dan dan mogen wij weer…..ik kan niet wachten…

  2. wilma schreef:

    Wij zijn net terug van een heerlijke kampeervakantie, met de tent. weliswaar een flinke tent, maar toch nog steeds gewoon doek.
    We zouden niet anders willen, heerlijk in de buitenlucht, wakker worden met het gefluit van vogels ( en met de hoestbuien van de overburen ), koken op twee pitjes en dan toch nog iets lekkers op tafel zetten, maar vooral de vrijheid voor ons zoontje van 5 op de camping. Spelen met vriendjes, ravotten in de bossen, moe van het hele dag buiten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s