Theetijd


zelf thee makenIk heb vroeger altijd gedacht dat ik zelf ook zo’n moeder zou worden. Om vier uur zette mijn moeder een pot thee en aten we samen Mariabiscuitjes. Het is me tot op de dag van vandaag niet gelukt om dit idyllische tafereel erin te brengen. Mijn jongens drinken fris of een beker melk en schieten snel naar boven om hun minecraft skills te verbeteren, YouTube af te struinen of te skypen met klasgenoten die ze net gedag hebben gezwaaid. Daar zit ik dan, moederziel alleen. Thee zetten deed ik dus al een tijdje niet meer. Vier uur was toch al bijna tijd voor een glaasje wijn. Theetijd werd borreltijd en bijkletsen met de kinderen werd in mijn eentje Facebooken.

Van China en Japan tot Marokko en Gambia: over de hele wereld heb je theerituelen. In China werd van een toekomstige schoondochter zelfs verwacht dat ze een goede thee kon bereiden. En dat gaat vanzelfsprekend verder dat het gehengel met een theezakje in een waterkoker. De Chaji spant volgens mij de kroon: deze vier uur durende theeceremonie wordt gehouden om de geest te bevrijden van alles wat hem belast. Kortom: even bijkomen met een kopje thee, maar dan vier uur lang en zonder wifi. Misschien kunnen we daar nog wat van leren in onze gejaagde maatschappij?

Hoewel mijn jongens geen thee drinken en ik al gelukkig getrouwd ben, zet ik de laatste tijd weer uitgebreid thee. Het is leuk om verschillende smaken te proeven en te experimenteren. Bovendien stel je de borreltijd er nog even mee uit, wat meestal ook geen slecht idee is…

Vandaag maakte ik thee van:
Een liter kokend water
Een handvol blaadjes Marokkaanse munt
Twee centimeter geschilde gemberwortel in plakjes
Een kaneelstokje
Twee eetlepels honing

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Bijzonder he, al die thee rituelen. Leuk te lezen dat jij je eigen theeritueel hebt, door het maken van een mooie infusie. Geniet ze van je thee moment en tot binnenkort op de Mercado!

    1. susanlambeck schreef:

      Dankjewel! Ik kom zeker nieuwe thee bij je kopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s