Nazomeren


perenijsEen paar weken geleden begon het al met één vallende peer. Nee, niet nu al, dacht ik meteen. Want naast knaloranje pompoenen en woekerende boerenkool zijn vallende peren voor mij een teken dat de herfst in aantocht is. En bij herfst denk ik niet alleen aan dampende kommen soep, maar vooral aan het afscheid nemen van mijn drie grote T’s: teenslippers, terrasjes en (slapen in) een tent. Dus toen ik steeds meer peren aan de voet van de boom vond, vreesde ik dat ik al afscheid moest gaan nemen van deze mooie zomer. Ik hoorde Gerard Cox zowaar een liedje inzetten…

Afscheid nemen is nooit leuk. Ik stond vroeger al met tranen in mijn ogen als ik mijn campingvriendinnen gedag moest zeggen. En bij elk vertrek of verhuizing blik ik nog een keer weemoedig achterom. Wisselde ik van baan, dan nam ik mezelf trouw voor om mijn leukste collega’s op te blijven zoeken. Dat kwam er ook echt van, totdat er leuke projecten en inspirerende mensen op mijn nieuwe pad kwamen. Langzaam maakte dan de ene periode plaats voor de andere. Dat beviel mij prima: ik ben niet zo’n type dat rigoureus de knop om zet. Helaas wist ik dat eerder niet. Toen ik noodgedwongen bij een werkgever moest vertrekken, was ik zo van slag dat ik een officiële afscheidsborrel wegwuifde. Ik voelde mij in één klap in de kou staan. Nu weet ik dat ik nog even had moeten nazomeren.

Een dagje regen, een paar vallende peren en dan toch weer even de teenslippers aan: nazomeren is een goede manier om langzaamaan afscheid te nemen! Dus draai je favoriete vakantieliedje nog een keer. Ga op stap met die leuke ex-collega. Of maak nog een grote bak perenijs voordat de herfst intreedt!

Perenijs

2 dl melk
2 dl room
2 eierdooiers
120 gram suiker
5 peren
Een halve theelepel kaneel
Evt 1 flinke hand gepelde walnoten

Meng de eierdooiers met de suiker in een hoge mengkom.
Schil de peren en doe ze bij het suikermengsel.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg de melk, room, kaneel en eventueel walnoten toe en mix het geheel nog eens goed door.
Laat het hele mengsel ongeveer een half uur draaien in de ijsmachine tot het een stevige massa is.
Schep het ijs in een bak, die je nog een half uur in de vriezer bewaart.
Serveer het ijs met een beetje honing, slagroom of een paar noten.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Elisa schreef:

    Wat een heerlijk idee, wanneer ik nu naar buiten kijk heb ik meteen een herfst gevoel! Maar wat heerlijk recept!

    1. susanlambeck schreef:

      Ja, hier is de temperatuur ook gedaald. Maar ik nazomer met een fruitshake vandaag. Mmmmm! Succes met het recept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s