Gelukseten

on

Vier dagen festival-eten is meer dan genoeg!
Vier dagen festival-eten: waar is de groente?

Er zijn twee dingen waar ik altijd extreem blij van word: eten en muziek. En de combinatie van deze twee kan helemaal een ultiem geluksgevoel teweegbrengen. Het zou zelfs bewezen zijn dat een inname van extra koolhydraten helpt om een dipje te voorkomen. Dat we van muziek blij worden wisten we allemaal wel, maar Canadees onderzoek heeft het ook echt aangetoond: het maakt zelfs niet uit naar welk muziekgenre je luistert, met of zonder tekst, muziek maakt gelukkig. Je kunt je voorstellen dat het wel goed zat dus, toen ik vorige week afreisde naar het 4-daagse festival Rock Werchter.

Met de muziek zat het inderdaad wel goed. Ik genoot zelfs van een paar metal-bands, terwijl je mij thuis nooit zal betrappen op het draaien van dit genre. Het festival-eten was een heel ander verhaal. Als moestuinmoeder ben ik verzot op verse groente! Knapperige peultjes en knalgroene erwten verdwijnen soepel in mijn mond. Ik had al zo’n vermoeden dat ik niet aan mijn trekken ging komen en had uit voorzorg een zak muesli, een bak noten en een pak sojadrink in mijn rugzak gepropt. Hoewel ik vroeger wel eens heb genoten van exotische gerechten op het Lowlands-festival, is het in België vooral friet met stoofvlees wat op tafel komt. Plus een uiteenlopende rij van gerechten die vooral bestaan uit – jawel – koolhydraten! Pizza, broodjes hamburger en witte noedels. Ik heb mijn best gedaan om zo gevarieerd mogelijk te eten, maar wat miste ik een volkorenbroodje en verse groente…

Dit festivalmenu kan dan zorgen voor vier dagen geluk, maar ik denk dat je pas echte power krijgt van groente, fruit, vis, noten en zaden. Onbewerkt oer-voedsel. Er zijn ook mensen die geloven in de kracht van een glaasje tarwegras-sap met Chiazaad, maar zover ga ik niet. Ik denk nog altijd dat gevarieerd eten het beste is en dat heb ik ook gedaan: mijn eigen muesli gecombineerd met heerlijke broodjes falafel, roerbak-noedels en rijst. O ja, en ’s nachts die ene vette frikandel met mayonaise. Ik ging die avond heel gelukkig naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s